Job-ul la PhotoHotel, de ce un job de vanzari?

Fie ca iti dai seama sau nu, toate interactiunile noastre fie intre prieteni si amici, fie intre noi si ale companii sau magazine reprezinta vanzari. Vanzarea reprezinta un schimb, fie ca vorbim de un schimb de produse, servicii, calitati si talente. Ca schimbul sa aiba loc este nevoie sa-l convingem pe cel din fata noastra ca respectivul schimb este avantajos pentru ambele persoane.

Toata lumea vinde

Ai aplicat vreodata la un job? Aplicarea ta a fost primul pas al vanzarii. Ai trimis un cv sau o scrisoare de intentie cu dorinta de a-l convinge pe angajator sa faca un schimb. Tu primesti un job nou si suma de bani convenita, in schimbul utilizarii resurselor tale, a timpului si a talentelor tale.

Ai incercat sa-ti convingi un prieten sa mearga cu tine la un concert sau la un eveniment? In momentul acela ai incercat sa-i vinzi experienta respectiva prietenului tau. I-ai explicat cat de bun o sa fie concertul si i-ai argumentat de ce ar trebui sa mearga cu tine la concert.

 

 

Oare îl observați pe colegul nostru care abordează turiștii pentru o ședință foto? 🤓👀 Atmosfera de la piscină ne face și pe noi să ne simțim în vacanță. ☀️👙😎

Posted by Photohotel on Friday, July 19, 2019

 

 

Ai fost vreodata la o intalnire sau ti-au facut un cont pe Tinder? Si aici vorbim de o vanzare. Incercam sa convingem pe cineva ca noi suntem partenerul potrivit. Ne aranjam, ne parfumam si ne imbracam intr-un anumit mod atunci cand mergem la o intalnire. Prin actiunile noastre cat si subiectele pe care le abordam, incercam sa o convingem pe persoana din fata noastra ca avem calitatile pe care le cauta intr-o relatie. Daca vorbim de un cont de Tinder, fotografiile pe care le alegem sa le afisam si descrierea pe care o punem este parte din vanzare. Incercam sa convingem persoana care face “swipe” ca noi meritam un swipe dreapta.

In fiecare interactiune vindem ceva sau ne vindem pe noi. Este modul natural prin care afisam altora ceea ce avem de oferit, fie ca vorbim de dragoste neconditionata, experienta in IT, sau un telefon pe care il vindem pe OLX.

Companiile exista ca sa vanda

Scopul unei afaceri este de a face profit, in timp ce ofera consumatorilor un produs sau un serviciu util acestora. Daca produsul nu este bun, afacerea moare, iar produsul dispare. In schimb, daca produsul este bun, afacerea are nevoie de vanzari. Cum face asta? Se foloseste de ambalaj, de marketing si promovare, de oamenii care recomanda produsul si de oamenii care fac vanzarile. Cine face vanzarile? Aproape orice persoana din afacerea respectiva, fie un om de vanzari din call-center, fie persoana de la casa sau din magazinul de unde ne cumparam hainele si chiar si persoana care iti prepara o cafea delicioasa.

 

 

Cum arata pauza perfecta? Ca in poza, dupa recomandarea colegului Nicolae din Mallorca 🙂

Posted by Photohotel on Thursday, July 27, 2017

 

 

La PhotoHotel, vanzarea o face Fotograful Hotelier si Consilierul Foto. Ei abordeaza turistii, le prezinta serviciile noastre si le argumenteaza turistilor motivele pentru care ar trebui sa apeleze la noi. Daca turistii considera ca acest “schimb” este avantajos pentru ambele parti, atunci programeaza o sesiune foto si cumpara albumele si fotografiile PhotoHotel.

Daca turistii nu aleg serviciile noastre, inseamna ca ele nu sunt potrivite pentru acestia, sau colegii nostri nu au reusit sa prezinte argumentele potrivite pentru respectivii turisti. Asta inseamna ca turistii respectivi nu au reusit sa identifice avantajele pentru care sa merite acest schimb: sedinta foto si fotografiile printate, in schimbul unei sume de bani.

De ce la PhotoHotel nu pot sa fac fotografii fara sa fac vanzari?

Orice tip de vanzare are la baza acesteia o relatie, intre cel care vinde si cel care cumpara. Relatia aceasta influenteaza decizia celui care cumpara precum si decizia celui care vinde.

Daca vrem sa cumparam un covrig, iar persoana de la vanzare are hainele murdare si este murdara pe maini o sa-i cumparam covrigul respectiv sa-l mancam? Cel mai probabil nu, daca nu vrem sa ne imbolnavim. Ce se intampla daca persoana care ne vinde covrigul este curata si are mainile curate, dar persoana care ne serveste covrigul este murdara? Mai avem incredere sa cumparam covrigul?

Adesea, avem mult mai multa incredere daca persoana care face vanzarea este aceeasi persoana care ne faciliteaza si serviciul. Am cunoscut-o, ne-am format o parere despre ea si am decis ca vrem sa colaboram. Acesta este si motivul pentru care vrem sa vedem si sa testam o masina inainte sa o cumparam. Vrem sa fim siguri de lucrurile pentru care o sa platim.

Atunci cand fotograful hotelier abordeaza turistii din destinatiile exotice, acestia cunosc chiar persoana care face sedintele foto si are experienta in serviciul respectiv. Astfel, ei au mai multa incredere in serviciul PhotoHotel daca acesta este prezentat chiar de fotograf, in locul unui om de vanzari fara experienta de fotograf.

Ce fac daca mie nu imi plac vanzarile?

Inveti sa iti placa vanzarile. Acest lucru este esential pentru orice etapa a vietii tale. In momentul in care lucrezi in vanzari si inveti sa iti placa vanzarile, vei descoperi ca vei reusi sa te prezinti mai bine in fata altora. Vei descoperi ca vei putea sa iti gasesti mai usor un job, vei descoperi ca vei putea avea relatii mai calitative cu cei din jur si vei avea rezultate mai bune in toate contextele din viata in care cineva te poate alege pe tine dintr-o multime de oameni.

 

 

Ne preocupă evoluția colegilor noștri și ne mândrim cu acei colegi ce lucrează cu noi de ani de zile, iar cu fiecare…

Posted by Photohotel on Saturday, October 20, 2018

 

 

Uita-te la toti oamenii de succes din jurul tau. Vorbim de cei care au dobandit succesul si nu cei care au mostenit o avere peste noapte. Cu totii stiu sa se vanda sau sa vanda. Atat timp cat iti doresti sa ai succes in viata, trebuie sa-ti placa vanzarile, sa vinzi sau sa te vinzi.

Cum invat sa-mi placa vanzarile si sa vand fara sa-i fortez pe cei din jur?

Vanzarea si cuvantul acesta sub vazute ca niste lucruri negative de majoritatea persoanelor. Am fost invatat ca o persoana care incearca sa vanda este o persoana care incearca sa forteze pe cineva sa faca ceva ce nu-si doreste. Cu totii am primit telefoane insistente de la omeni de vanzari, am cunoscut un prieten care ne-a invitat intr-o afacere dubioasa sau pur si simplu ne-am saturat de persoanele din jurul nostru care incearca sa ne forteze sa cumparam lucruri de care nu avem nevoie.

Exista oameni si companii care vor sa faca bine si exista oameni care vor sa faca rau. Fiecare dintre acestia se foloseste de vanzari pentru a-si atinge scopul. Primul incearca sa realizeze un schimb corect si se foloseste de vanzari pentru a facilita respectivul schimb, din care castiga ambele parti. Cel din urma, se foloseste de vanzari doar pentru castigul propriu si este in stare sa minta, sau sa ne pacaleasca pentru ca tot ceea ce il intereseaza este beneficiul propriu.

La PhotoHotel facem tot posibilul sa idetificam acele persoane care apreciaza serviciul pe care il oferim si care fac acest lucru cu placere. Acesta este si motivul pentru care procesul de pregatire si angajare este unul complex. Ne dorim vanzari reusite si nu doar vanzari. Doar asa putem asigura continuitatea companiei.

Un angajat caruia ii place ceea ce face si este entuziasmat de job-ul sau, va putea avea vanzari reusite si clienti fericiti. Un angajat caruia nu-i place job-ul sau, chiar daca va finaliza diferite vanzari, acestea nu vor fi reusite, pentru ca fie clientul, fie angajatul nu o sa fie multumit cu schimbul care a avut loc in urma vanzarii.

Care este secretul unei vanzari reusite la PhotoHotel?

O vanzare reusita este o vanzare din care ambele parti simt ca au castigat si ca au oferit la schimb ceva egal cu ceea ce au castigat. La PhotoHotel, traducem asta prin clienti fericiti multumiti de experienta, de serviciile si de produsele primite in schimbul sumei de bani pe care au achitat-o. In acelasi timp, fotograful hotelier sau consilierul foto este multumit de rezultat si este increzator in valoare muncii sale.

Pentru o vanzare reusita la PhotoHotel, ai nevoie de urmatoarele lucruri:

1. Sa identifici care este, daca este cazul, valoarea pe care serviciul PhotoHotel o poate aduce unei familii de turisti.
2. Sa ai incredere serviciile pe care le oferi si sa iti placa sa faci acest lucru.
3. Sa poti argumenta si sa poti prezenta valoare identificata in fata acestora.
4. Sa livrezi serviciile respective, cel putin conform promisiunilor facute.

Iti plac vanzarile sau vrei sa inveti sa-ti placa vanzarile?
Aplica la un job de fotograf hotelier!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic