Provocarea care iti poate schimba viata indiferent de cariera

Cei mai mulţi colegi, atât foşti colegi cât şi colegi actuali şi-au schimbat radical cariera şi perspectiva despre oameni odată ce au lucrat pentru PhotoHotel. Nu, nu este un secret pe care îl deţine compania în direcţia asta.

Este vorba despre toată experienţa şi încrederea pe care o capeţi chiar şi după o perioadă scurtă în care ai lucrat în companie. În job-ul de fotograf hotelier sau consilier foto nu poţi să rezişti dacă nu accepţi să-ţi depăşeşti anumite limite şi să-ţi schimbi perspective.

Când spunem asta, ne referim mai ales la abordarea clienţilor. Vorbim de o serie de clienţi care sunt în vacanţă, sunt în piscina hotelului sau se relaxează pe şezlonguri. În acest peisaj apare şi fotograful hotelier care trebuie să deschidă conversaţii cu ei. El îşi prezintă activitatea şi se împrieteneşte cu clienţii în acelaşi timp. Pe lângă asta, reuşeşte să-i convingă să participe la una sau mai multe sesiuni foto.

Ne este frica de straini

Imaginează-ţi ce înseamnă să întâlneşti o persoană străină pentru prima dată şi să-i propui să vă întâlniţi din nou în câteva ore pentru ai oferi o experienţă despre care el nu ştie foarte multe. Sigur, atunci când faci asta o să primeşti foarte multe NU-uri, feţe încruntate şi rişti să te demoralizezi foarte repede.

Colegii noştri din destinaţii au învăţat că în spatele celui mai morocănos client se poate afla o persoană de mare calitate. Dar până să descoperi persoana respectivă, trebuie să fii gata să accepţi refuzurile iniţiale, să înţelegi că nimic nu este ceva personal şi că în acelaşi timp, oamenii din faţa ta au aceleaşi frici ca şi tine.

Tuturor ne este frică de lucruri noi, ne este frică să fim refuzaţi sau respinşi şi în general ne este frică de oamenii pe care nu îi cunoaştem. Ne este frică să ne facem mulţi prieteni noi pentru că nu cumva aceştia să ne facă să suferim sau să ne trădeze. Ne este frică să vorbim cu necunoscuţi pentru că ne doare atunci când suntem respinşi.

Aceleaşi frici le are şi clientul, la fel ca şi noi. Fiecare dintre noi caută siguranţă şi caută o zonă de confort. Orice sau oricine are capacitatea de a ne scoate din starea asta, devine un potenţial inamic. Dar asta este doar în mintea noastră, fie că suntem de partea fotografului hotelier sau de partea clienţilor.

Frica este reciproca

Dacă înţelegem fricile acestea, putem să ne schimbăm modul de abordare a celor din jur astfel încât să-i ajutăm şi pe ei să treacă peste ele. Încercăm să anticipăm emoţiile şi reacţiile celor din jur. Dacă nouă ne este frică de persoane străine şi lor o să le fie frică de noi de îndată ce o să spunem primul cuvânt. Dacă vedem în cei din jur nişte prieteni, şi ei ne vor vedea pe noi la fel.

Credem cu tărie că oricine este capabil să facă acest salt şi să îşi depăşească această frică. Ce se află dincolo de această frică? Se află multă bucurie, pasiune pentru viaţă şi o încredere care te poate ajuta să obţii orice doreşti în viaţă.

Spunem asta atunci când ne uităm la cât de bucuroşi sunt clienţii noştri după ce acceptă să treacă peste frica iniţială şi să se bucure de o sesiune foto.

Spunem asta când ne uităm la toate mesajele de la foştii şi actualii noştri colegi. Pur şi simplu sunt alte persoane, au altă atitudine faţă de oamenii din jur şi faţă de viaţă şi sunt capabili să facă orice.

Fie că rămân în companie, fie că se îndreaptă spre alte cariere, provocările peste care reuşesc ei să treacă când lucrează la PhotoHotel participă la întregul succes pe care urmează ei să-l aibă, indiferent de domeniul său carieră pe care o aleg în viaţă.

Robert de la PhotoHotel 🙂

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic