Metode de a fi mai productiv

Cred că fiecare dintre noi s-a confruntat cel puțin o dată cu lipsa de productivitate. Noi ne-am gândit la câteva idei, prin care să combatem această lipsă a productivității și să ne gestionăm mai eficient timpul, în funcție de activitatea pe care o realizăm.

  1. Am tot auzit expresia “nu am timp”, însă timp avem suficient. Este vorba până la urmă despre priorități. Cu alte cuvinte, prioritizarea activităților reprezintă un aspect important. Ideal este să ne facem planul, și să ne împărtțim sarcinile pentru 4- 5 ore de muncă pe zi. De ce doar atât? Pentru că vor mai apărea lucruri pe parcurs.
  2. Este absolut normal ca în anumite zile să muncim mai multe ore, iar în altele mai puține ore. De aceea, este bine să lucrăm mai intens atunci când ne simțim în stare și să ne relaxăm când simțim nevoia.
  3. Ca să devenim mai productivi, să profităm de timpul nostru și să nu ne le lăsăm copleșiți, trebuie să învățăm cum să incorporăm sisteme de planificare. Pentru că trăim în era digitală putem profita de numeroasele programe și aplicații gratuite, care ne vor ajuta să economisim timp.
  4. Învață să spui “nu”. Dacă ai deja o listă cu priorități este foarte ok dacă spui “nu” unor situații sau unor persoane, în situațiile în care chiar nu ai timp, sau care nu sunt prioritare.
  5. Îmbunătățește modul în care realizezi lucrurile. Încearcă să îți dai seama ce anume îți ia mai mult timp să realizezi și optimizează acel proces pentru a face acel lucru mai repede sau mai eficient.

Atunci când ziua ta de lucru se sfârșește, nu te judeca aspru! Desigur că o viziune de ansamblu și o critică constructivă este bine venită! De regulă atunci când nu realizăm ceea ce ne propunem avem tendința de a ne pune etichete ca fiind leneși, neinteresați sau ineficienți.  Această gândire negativă nu va aduce niciun beneficiu, ba din contră va conduce la un blocaj mintal care ne va împiedica ulterior să atingem succesul.

Nu uita să mai iei o pauză din când, în când! 😊

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic