5 lucruri pe care angajatii de succes nu le fac cand lucreaza la PhotoHotel

La PhotoHotel avem o echipa foarte mare si in acelasi timp, foarte dinamica. In fiecare an, avem in destinatii intre 200 si 250 de colegi, iar numarul lor este in crestere. Unii dintre ei se chinuie sa-si atinga target-ul , altii isi fac tagetul cu usurinta, insa nu il depasesc cu mult, pe cand cei mai de succes colegi evolueaza in companie, isi depasesc vanzarile, se distreaza si se intorc acasa cu o suma frumoasa de bani. Chiar si atunci cand lucrurile merg prost, colegii de succes se bucura de fiecare zi din experienta lor.

Vrem sa va spunem care sunt cateva dintre lucrurile pe care un fotograf hotelier de succes sau un consilier foto le face in fiecare zi:

1. Colegii de succes nu isi pierd timpul cu Facebook, Instagram sau Snapchat.

Desigur, sunt activi pe aceste retele de socializare, urmaresc stirile si comunica cu prietenii si familia. Diferenta apare din faptul ca ei decid foarte clar care sunt momentele in care stau pe Facebook. Fie ca o fac doar la cafeaua de dimineata sau in mai multe momente pe zi, isi aloca un timp clar si limitat pentru retelele sociale. Asta insemana ca in restul timpului nu-si verifica feed-ul, nu primesc notificari si nu stau pe messenger. Avem colegi pe care stim clar ca este necesar sa-i sunam daca vrem sa le transmitem anumite informatii pentru ca nu ii gasim niciodata online.

Poate parea o idee care te limiteaza, dar partea cea mai interesanta este ca acesti colegi sunt cei mai liberi si se distreaza cel mai mult si cel mai bine. De ce? Pentru ca stiu foarte clar cand este timpul sa lucreze si sa aiba rezultate si unde se termina munca si incepe distractia. Fara o atentie asupra timpului, risti sa le combini pe amandoua si sa nu o faci pe niciuna bine, adica sa nu ai nici rezultate si sa nu stii nici cand si cum sa te distrezi.

2. Colegii de succes nu-si incep ziua fara un obiectiv sau un plan.

In fiecare zi, la inceput de zi, inainte de a incepe munca, sau inainte de culcare, ei decid exact ce vor face in ziua respectiva, ce rezultate vor sa aiba si cum vor sa le obtina. In fiecare zi, ei isi stabilesc obiective si isi fac planul in jurul lor. Fie ca vorbim de numarul de sedinte foto programate si valoarea vanzarilor din ziua respectiva, de ce vor sa manance la pranz si cina sau ce vor sa faca in timpul liber, colegii de succes isi planifica ziua. In plus, cum poti sa stii ca ai avut o zi buna, daca nu ai cu ce sa o compari? E bine sa-ti faci un plan in fiecare zi, sa-ti stabilesti obiective si sa vezi la finalul zilei unde te situezi fata de ele.

3. Colegii de succes nu-si irosesc energia emotionala

Cei care au cele mai bune rezultate in destinatii sunt aceia care nu se consuma emotional din cauza lucrurilor din jurul lor. Fie ca au avut o zi proasta, fie ca au intalnit turisti mai dificili, colegii care au rezultate nu-si pierd timpul cu despicarea firului in 4. Ei se axeaza pe ce pot face in prezent si in viitor ca totul sa fie mai bine.

Daca ceva merge prost, accepta acel lucru si mergi mai departe, nu sta in starea respectiva si cauta sa o schimbi cat mai repede. Un lucru pe care il facem cu totii care ne consuma enorm de multa energie este acela de a ne plange. Ne place sa ne plangem in legatura cu toate lucrurile pe care nu le putem controla. In felul asta ne consumam energia emotionala si nu se schimba nimic in viata noastra pentru ca, ai ghicit, sunt lucruri pe care nu le putem controla. Mai bine le acceptam si ne focalizam atentia pe noi, pe prezent si pe puterea noastra.

4. Colegii nostri cei mai buni nu se deprima dupa un refuz

In viata ne lovim de refuzuri si de “nu”-uri la tot pasul, fie ca vorbim de familie, de doamna de la magazin sau de locul de munca. Un refuz nu inseamna altceva decat un refuz. La PhotoHotel te lovesti adesea de refuzuri cand le propui sedinte foto turistilor. Daca un fotograf hotelier primeste un refuz, nu inseamna ca persoana respectiva nu este buna, nu este capabila sau alte lucruri ce ne mai trec prin cap. Un “nu” inseamna exact asta: “nu”. Un turist care refuza o sedinta foto inseamna doar ca nu vrea o sedinta foto. In plus, de cele mai multe ori, un refuz nu este permanent.

Colegii care au cele mai bune rezultate in destinatii stiu ca este in regula sa se loveasca de 10 refuzuri ca sa obtina un client de valoare. Ei stiu ca refuzurile nu spun nimic despre cine sunt ei ca oameni si ca aceste “nu”-uri sunt doar un raspuns si o alegere libera o turistului. In acelasi timp, stiu ca un refuz primit astazi se poate schimba maine, poimaine sau peste cateva zile intr-un “da”.

5. Colegii de succes nu se compara cu altii

Este in regula sa iti pese de alte persoane, de ceea ce fac si poate chiar sa te lasi inspirat de alte persoane. In felul asta invatam, crestem si ne dezvoltam. La polul opus se afla atitudinea noastra de a ne compara cu altii. In sensul asta, fie ne credem mult mai buni decat altii, fie ne comparam negativ si ne deprimam cand vedem ca cei din jur sunt mai buni.

Cei care au rezultate stiu ca nu conteaza ce face cealalta persoana si cum se raporteaza ei la ea. Fiecare are ritmul propriu de a face lucrurile si de a evolua, in acelasi mod in care fiecare dintre noi are alte ganduri, alte frici si alte conversatii si lupte interioare. Nu putem sa ne comparam decat cu noi. In sensul asta, ne potae ajuta chiar si planul de la punctul 2.

Un coleg de succes nu se uita ca un alt coleg a avut rezultate de 3-4 ori mai mari si se deprima. El se uita la modalitatile prin care el de astazi poate avea rezultate mai bune decat el de ieri. In acelasi timp, el nu-i invinovateste pe ceilalti colegi si din contra, se gandeste cum poate sa-i ajute pe acestia sa aiba rezultate mai bune. In cele din urma, un coleg cu rezultate stie ca rezultatele cele mai bune se obtin in echipa 🙂

Fie ca deja colaborezi cu PhotoHotel, fie ca inca nu te-ai hotarat daca sa aplici, incearca lucrurile de mai sus si o sa vezi micile schimbari cum incep sa apara.

Pentru mai multe detalii despre job-urile PhotoHotel si modul in care poti aplica, acceseaza linkul urmator:

http://www.photohotel.com/ro/cariera/descopera-photohotel

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic