Calatorie prin destinatiile PhotoHotel – 1/3 Grecia

Ti-ar placea sa visitezi destinatii precum Rhodos, Creta, Corfu, Atena, sa te trezesti dimineata in hoteluri de 4 si 5 stele, sa te infrupti din delicatestele locurilor respective, sa faci bani si totodata sa legi prietenii?

Sunt sigur ca raspunsul este da la cel putin un lucru din cele enumerate mai sus, asa ca haide sa vedem impreuna cateva din atractiile care te vor fascina si captiva de-a dreptul.

Acest articol are 3 episoade si te vom purta prin toate destinatii PhotoHotel din acest moment.

In primul episod, acesta,  vei regasi Grecia: Rhodos, Corfu, Creta si Atena.

In al doilea episod vei regasi: Malta, Mallorca, Menorca si Andaluzia.

In al treilea episod vei regasi Insulele Canare: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote si Tenerife.

Esti pregatit de calatorie? Daca da, te invitam in prima destinatie…

Rhodos sau insula iubita de zei

De cum intram in Rhodos prin Poarta Libertatii, unul dintre cele mai mari orase medievale din Europa, devine evident ca orasul vechi din Rhodos este un mozaic de diferite culturi si civilizatii. Rar ai ocazia sa te plimbi printre ziduri care-ti astern in fata ochilor 24 de secole de istorie. Cladiri fortareata, bastioane, porti, alei inguste, minarete, case vechi, fantani si piatete, toate te fac sa simti ca ai pasit inapoi in timpurile medievale.

Strada Cavalerilor este una dintre cele mai bine conservate strazi medievale din Europa, intesata de hanuri medievale care au gazduit soldatii Ordinului Cavalerilor. La capatul strazii, in Piata Muzeului, se afla Spitalul Cavalerilor, transformat in Muzeul Arheologic, biserica Maicii Domnului si Catedrala Ortodoxa Rhodos din perioada bizantina, care a devenit Catedrala Catolica atunci cand Cavalerii au ocupat orasul. Acum adaposteste Muzeul Bizantin.

Ialysos, orasul antic din Rhodos, a fost fondat in anul 408 i.Hr, pe ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo. Intreg orasul poarta amprenta civilizatiilor care au stapanit pamanturile insulei. Aici puteti vizita moscheele lui Suleiman, Ibrahim si Redjab, Turnul Orologiului, stadionul si teatrul antic, calea lui Sokrates care te poarta in piatetele Ippokratus si Martyron Evreon, aceasta din urma impodobita cu o faimoasa fantana cu cai de mare. In orasul medieval, cu case vechi si stradute inguste, inconjurat de zidurile ridicate de Cruciati, exista Muzeul Arheologic si Palatul Marilor Stapani. Si chiar daca nu va arde de o vizita la muzeu, faceti totusi o plimbare pe drumul cavalerilor pentru a respira un pic din istoria templierilor.

Kallithea este o statiune cosmopolita, cu o multime de hoteluri si facilitati pentru turism. Principala atractie sunt baile romane, un exemplu unic de Art Deco oriental din 1929 si plaja Faliraki. Golful pitoresc Ladiko si „Anthony Quinn” Bay sunt doar cateva dintre cele mai frumoase plaje unde va puteti bucura de soare.

Creta

Este cea mai mare insula din Grecia, un mic univers plin de frumuseti si comori pentru care veti avea nevoie, probabil, o viata intreaga pentru a descoperi! Viziteaza ramasitele civilizatiilor vechi, exploreaza plajele si golfurile fascinante, vaile si cheile abrupte, testeaza cultura gastronomica bogata si inoata in apele turcoaz ale Mediteranei!

Knossos este cel mai mare sit arheologic din epoca bronzului in Creta, centrul ceremonial si politic al civilizatiei si culturii minoice. Palatul Knossos este cel mai mare si cel mai spectaculos dintre toate centrele palatelor minoice, care acopera o suprafata de 20.000 mp. Palatul regelui Minos a fost construit din blocuri de piatra cioplita, iar zidurile sale au fost decorate cu fresce splendide, reprezentand, in cea mai mare parte, ceremonii religioase.

Vai Beach sau mai precis padurea de palmier din Vai, este una dintre cele mai populare obiective turistice din Creta si una dintre cele mai frumoase si speciale locuri din intreaga Mediterana. Atrage mii de vai de vizitatori in fiecare an, ce vin in cautarea padurii si, de asemenea, a plajei lungi de nisip. Plaja are nisip fin, auriu si este complet organizata cu sezlonguri, umbrele de paie si pasarele de lemn, pentru un acces facil.

Plaja Falassarna este considerata cea mai buna plaja din Creta si printre cele mai bune din Europa. Pe plaja Falassarna gasim nisipuri fine, aurii, scaldate de apele curate, de mica adancime, ale Marii Egee. Spre capatul nordic al plajei, la aproximativ 1 kilometru, se afla ruinele orasului antic roman Falassarna.

Corfu

Contesa Flamburiari spunea despre Corfu ca, pe langa a fi un oras grecesc, acesta „este Venetia si Napoli, un pic din Franta si un strop din Anglia”. Si, odata ce pasesti in labirintul stradutelor sale inguste, unde la fiecare colt gasesti o vila traditionala incantatoare, o gradina secreta sau o capela fermecatoare, iti vei da seama ca, intr-adevar, Corfu reuneste intr-un singur oras frumusetea Europei medievale. Un oras romantic, ce a imbratisat insa tot ce este modern si atragator pentru turisti, Corfu Town incanta prin obiectivele sale istorice, cafenele boeme, magazine de bijuterii si taverne traditionale.

Piata Spianada a doua cea mai mare piata din Europa, Piata Spianada a fost construita de francezi, in timpul razboaielor purtate de Napoleon. Aceasta este inima orasului, locul unde se intalnesc localnici si turisti pentru a savura o cafea, a lua pranzul, sau pentru a juca crichet. Cladirea Liston, situata in aceasta piata si construita de francezi, are la parter o cafenea ce aminteste de cafenele romantice de pe Rue de Rivoli, in Paris, si este unul dintre locurile unde te poti relaxa in timp ce savurezi o bere cu ghimbir. Cladirea incanta insa si prin arcadele sale venetiene, ce te vor purta cu gandul la plimbari prin Piata San Marco, din Venetia. Stradutele ce se desprind din aceasta locatie te vor purta spre magazinele artizanilor locali care isi incanta clientii cu bijuterii din aur extraordinare, precum si magazine de suveniruri sau cofetarii unde va asteapta prajituri cu smochine.

Palaio Frourio (Fortul Vechi) este o cetate venetiana aflata pe o insula stancoasa, in partea de est a orasului Corfu. Locatia a fost initial o peninsula, dar inventivii venetieni au sapat un sant cu apa, pentru a o transforma in insula, pentru mai multa siguranta. Astazi adaposteste biblioteca publica din Corfu, precum si biserica mica a Sf. Gheorghe, construita in 1840.

Canalul Dragostei de la Sidari o statiune mai animata cu asa numitul „Canal al dragostei”, formatiuni stancoase inalte in care marea patrunde ca intr-o menghina. La Sidari, marea cu minunate nuante de turcoaz isi face loc, mai mult sau mai putin navalnic, printre stancile inalte tot mai stramte, oferind nenumarate oportunitati aflati pe mal de a face poze deosebite sau adrenalina inotatorilor. La Sidari, o statiune maricica care are si o lunga plaja de nisip, se afla si ruinele unei fortarete venetiene.

Atena

Prin orice loc calci, simti ca treci prin istorie, printr-o cultura de mult apusa,orice loc are o poveste,pana si pietrele par din alta lume. Cunoscuta ca si una dintre cele mai imporesionante capitale europene,Atena este capitala Greciei, aceasta cunoscand o evolutie glorioasa, mai ales in Grecia Antica, fiind locuita de oameni inca din Epoca Bronzului de mai bine de 7000 de ani si guvernata pana in jurul anului 1000 i.Hr. de regi ionieni.

Acropola din Atena – capodopera a arhitecturii grecesti-este situata in centrul orasului Atena, pe un platou stancos, inalt de 156 m, pe o suprafata de 4 hectare. Aceasta mare cetate cuprindea mai multe temple inchinate zeilor, printre care si cel al zeitei Atena, care era protectoarea orasului.Acropole se vede din apro-ape orice colt al Atenei.

Templul lui Zeus Olimpianul si Arcul lui Adrian – Templul lui Zeus Olimpianul este cel mai mare templu din Grecia, a carui con-structie a durat aproape sapte secole. Hadrian a dedicat templul lui Zeus(Jupiter), zeul zeilor. El a ridicat o statuie imensa de aur si fildes dedicata lui Zeus adaugand una a sa pe care a asezat-o langa cea a lui Zeus.Templul lui Zeus din Olimp a fost construit din marmura adusa de pe Muntele Pentelus si masura 96 de metri lungime si 40 de metri latime. Consta in 104 coloane corintiene fiecare avand 17 metri inaltime, 48 dintre ele formau 3 coloane, iar 56 dintre ele erau asezate in doua coloane. Pana astazi, doar 15 stalpi au supravietuit.

Piata Agora – Inima Atenei, piata sa antica, locul unde se desfasura viata politica, economica si sociala, fondata in secolul 6 IC. Aici s-au pus bazele democratiei.Aici s-au rostit discursuri, s-au des-fasurat drame, aici atenienii se intalneau zi de zi pentru a dezbate orice. Aici, in fata poporului adunat, regele se prezenta, purtand sceptrul si facea cunoscute hotararile pe care le luase impreuna cu nobilii.

Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele turistice de care o sa te poti bucura

Te asteapta o experienta pe atat de frumoasa pe cat locurile in care activam.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic