Cum să îți construieși un brand personal puternic?

Pentru a descoperi care sunt acțiunile care te determină să construiești un brand personal puternic trebuie mai întâi să identificăm ce este acela un brand personal.

Brandul personal reprezintă acele elemente care te diferențiază de ceilalți, înglobând calitățile și caracteristicile care te fac unic și adesea mai bun decât ceilalți. Este absolut greșit să privești brandul personal ca pe un concept de marketing, deoarece brandul personal este acel element care te ajută sa ieși din mulțime și care contribuie la dezvoltarea ta personală și profesională.

De ce este important să contruiești un brand personal?

În primul rând, te promovezi pe tine însuți. Sinele este o structură socială complexă, credem noi, iar acesta se formează în cadrul unor grupuri și experiențe sociale și se dezvoltă continuu. În timp ce te promovezi află și ceilalți despre tine, despre cine ești, cu ce te ocupi și ce știi să faci cel mai bine. Brandul personal este important atunci când iei decizia de a-ți construi o carieră într-un anumit domeniu. Însă multe persoane au o abordare haotică a acestui parcurs și de aceea este mult mai dificil să îți atingi obiectivele dacă nu ai reușit să îți pui bazele brandingului personal și dacă nu ți-ai stabilit propriul set de valori. Că tot am adus vorba de valori un mod de a-ți defini brandul personal este acela de a a-ți construi un nucleu de valori și de a-ți însuși aceste valori. Acest nucleu de valori reprezintă orientările tale personale, etice, ideologice pe baza cărora vrei să îți construiești modul de a trăi și de a avea o carieră. Cel mai important aspect este să nu te abați de la sistemul tău de valori, chiar dacă uneori există variante mai scurte pe care le poți utiliza.

O altă modalitate de a-ți construi brandul personal este aceea de a-ți îmbunătăți constant cunoștințele. Curiozitatea ta trebuie să tindă spre cunoaștere, deoarece întotdeauna vom avea ceva de învățat. Odată cu această cunoaștere vine și pasiunea. Oamenii gravitează în jurul pasiunii. Dorința de a face ceva cel mai bine este caracterizată de pasiune, în caz contrar rămâne doar o activitate, pe care trebuie să o faci și atât. Și odată cu pasiunea vei vedea că-i vei inspira și pe cei din jurul tău.

Probabil una dintre cele mai bune modalități de a-ți construi un brand personal este aceea de a-ți împărtăși cunoștințele și experiențele. Asta îi va determina pe oameni să apeleze la tine și la ideile tale, ori de câte ori vor simți nevoia.

Un exercițiu interesant pentru brandul personal: Caută-ți propriul nume pe Google și fii atent la ce informații găsești despre tine. În același timp, gândește-te la ce informații ai vrea să găsească ceilalți despre tine și concentrează-te asupra acestora.

Cu alte cuvinte, brandigul personal înseamnă tot ceea ce faci pentru a te defini ca persoană și pentru a-ți construi o carieră și o reputație. Acest concept nu ar trebui să lipsescă din viețile noastre te ajută să te diferențiezi de ceilalți și să ieși din mulțime.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic