Obiceiuri pe care oamenii de succes le au

Realizările, succesul nu sunt lucruri care ni se întâmplă accidental și după cum deja știm cu toții, trebuie să lucrăm intens pentru a ne realiza visurile.

Dar ce au diferit oamenii de succes față de restul?

Cu siguranță există multe aspecte care deosebesc oamenii de succes de celelalte persoane, însă următoarele motive ar putea fi un punct de plecare pentru toți cei care doresc să evolueze :

  • Oamenii de succes nu lucrează în zona de confort

Ce înseamnă zona de confort? Ea este definită ca fiind acea stare psihologică în care un individ se simte familiar, în control și nu experimentează nicio stare de îngrijorare. Totul pare frumos, doar că aici nimic spectaculos nu se întâmplă.

A-ți depăși zona de confort nu înseamnă să pierzi controlul, să devii stresat și să nu te mai simți în largul tău, ci doar să încerci lucruri noi și să-ți mărești orizonturile pentru a-ți atinge idealurile.

stained-glass-hand-prints

  • Nu se tem să ceară un sfat atunci când este nevoie

Nu mereu ne este ușor să cerem sfatul sau ajutorul altcuiva. Nu ne dorim ca altcineva să ne considere nesiguri pe cunoștințele noastre, comozi pentru că nu căutăm singuri răspunsul problemei noastre.

În realitate, nu se va întâmpla asta! Oamenii care ne-ar putea sfătui sunt cu siguranță experți, de încredere și suficient de maturi încât să te considere un om de calitate pentru că preferi să ceri o opinie, decât să faci ceva greșit.

  • Oamenii ambițioși vor cere mereu feedback-ul muncii lor de la cei pentru care/cu care lucrează

Ce spun alții despre viață ta personală nu e problema ta, dar ce spun colegii și șefii/subalternii despre tine este treaba ta!

Nimeni dintre membri familiei tale, grupul de prieteni nu îți va da un feedback profesional obiectiv precum cineva cu care lucrezi, într-un fel sau altul.

 Nu există o metodă mai bună de perfecționare în meseria ta ca “lista” cu lucruri mai puțin bine îndeplinite, creată de oameni din același domeniu cu tine.

SONY DSC

SONY DSC

  • Nu își petrec timpul cu oameni negativi

Oamenii negativi sunt în primul rând periculoși pentru ei înșiși, întrucât întotdeauna vor plasa pe primul loc punctele negative din orice activitate. De aceea este preferabil să fie evitați de cei care au un plan bine stabilit și își cunosc capacitatea. Un om negativ nu te ține de mâini să faci ceea ce ți-ai propus, dar cu siguranță te va încărca negativ cu problemele, grijile și lipsa lui de încredere.

file801343155029

  • Oamenii de succes nu se mint singuri

Steve Maraboldi spunea că “trebuie să ne oprim din a ne minți singuri, pentru că atâta timp cât ne negăm adevărul personal, ne anulăm și ne respingem și potențialul.”

 A te minți singur este cel mai ușor lucru care poate fi făcut. Cu siguranță este mai ușor să inventezi scuze pentru orice problema întâmpinată, decât să fii ferm în acceptarea și mai apoi soluționarea acesteia.

Oamenii de succes știu că în drumul lor vor apărea probleme și nu se tem să le confrunte.

file7691257815721

Oricine poate deveni un om de succes. Oriunde. într-o multinațională, într-un proiect de voluntariat, în mica afacere, în propria viață. Tot ceea ce ai nevoie este concentrare, perseverență și determinare. 

 

Este în puterea fiecăruia să devină unul dintre modelele pe care le admirăm de-a lungul vieții!

Sursa fotografiilor: www.morguefile.com

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic