Ce înseamnă să fii un bun fotograf?

Job Fotograf

Fotografia, ca orice alt domeniu de altfel, evoluează și se schimbă treptat. Apar noi aparate foto, noi gadget-uri și tot felul de programe de editare foto, care mai de care mai diverse și mai inedite. Odată cu această evoluție fotografică, fotograful trebuie să fie la curent cu schimbările produse, acesta din urmă fiind tot timpul în trend cu modificările aduse. În societatea noastră modernă, oricine deține un aparat foto sau un telefon isteț poate să se considere fotograf. Însă oare chiar așa este situația? Ce presupune de fapt să fii un bun fotograf? Există oare un tipar prestabilit al fotografului? În continuare, am scris câteva idei care să răspundă la următoarele întrebări.

“Prefer să mor de pasiune, decât de plictiseală

| Pablo Picasso

Pablo Picasso, un artist arhicunoscut al picturii a pus pasiune în toate lucrările lui, iar acest lucru se poate observa cu ușurință în rezultatele remarcabile, pe care acesta le-a obținut în urma lucrărilor. Același principiu se aplică și în fotografie, și nu numai. În spatele fiecărei fotografii se află o poveste, iar fiecare fotografie în parte transmite o emoție. Atunci când fotograful pune pasiune în munca lui, efectele sunt imediat vizibile, iar fotografiile acestuia vor transmite povești, atingând fiecare stimul senzorial în parte. Cu alte cuvinte, prin fotografie se vor comunica emoțiile stârnite de un subiect anume. Dacă fotograful oferă nepăsare, dezinteres și este lipsit de pasiune, automat rezultatele vor fi mediocre. De regulă, mulți fotografi dau vina pe echipament pentru nereușita lor, fără să știe că de fapt esența reușitei se află chiar în mâinile lor.

Așadar, un fotograf bun iese în evidență prin pasiunea și plăcerea prin care își desfășoară activitatea, încercând mereu să ofere experiențe inedite oamenilor și să transforme momentele cheie în amintiri prețioase. Până la urmă fiecare moment din viața noastră înseamnă o poveste, care trebuie transpusă cât mai frumos și mai creativ în imagini.

“Logica te duce de la A la Z; imaginația te duce oriunde.” | Albert Einstein

În fotografie trebuie să fii creativ, iar prin intermediul creativității fotograful își dezvoltă un stil personal. Acest stil personal se construiește cu mintea, prin creativitate, nu prin megapixeli, și prin intermediul lui vei fi mult mai ușor de recunoscut, și, în cele din urmă, vei reuși să îți construiești un brand personal solid și bine conturat. Cu alte cuvinte, creativitatea reprezintă un element esențial în fotografie. La fel cum un pictor artist își creează singur compoziția, la fel și fotograful trebuie să știe să îmbine elementele într-un mod cât mai creativ, inedit și dinamic.

Job Fotograf – Sfaturi Utile

Manifești o adevărată pasiune pentru fotografie și ești și creativ, însă lucrurile nu trebuie să se oprească nicidecum aici. Până la a deveni un fotograf bun este un drum lung, care trebuie parcurs cu multă muncă și perseverență. Ce mai trebuie să iei în considerare?

  1. Transmite un mesaj prin fotografiile tale oricare ar fi acela. Pune-ți următoarea întrebare înainte de a face o fotografie: Ce mesaj vreau să transmit cu această fotografie?
  2. Informația este esențială! Înainte de achiziționarea unui aparat, adună cât mai multe informații despre cât mai multe dispozitive. Este bine ca investiția ce urmează a fi făcută să fie cât mai potrivită pentru tine, iar o alegere bine informată valorează mai mult decât îți poți închipui.
  3. Implică-te și fii organizat, vorbește cu subiectul, fă-l să zâmbească, oferă-i acestuia o experiență fotografică inedită. Fii prezent activ în fotografia pe care o realizezi.
  4. Fii curios, pune întrebări și găsește răspunsuri. Înscrie-te la cursuri, testează noi programe de editare foto, fii deschis și dispus să acumulezi noi informații.

Cu alte cuvinte, exprimați-vă liber și urmați-vă propriul drum!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic