REGULA TREIMILOR

Un mic secret (sau nu ?) pentru fotograful din tine: nu îți plasa subiectul în mijlocul fotografiei. De ce ? pentru că încalci regula treimilor. Vei avea cel mai probabil o imagine fadă, plictisitor de asimetrică și lipsită de originalitate. Soluția ?
Un lucru foarte simplu…Imaginează-ți că împarți fotografia în trei zone egale, atât pe verticală cât și pe orizontală. O să ai o suprafață asemănătoare cadrului pentru jocul X și 0… Intersecțiile liniilor imaginare se numesc puncte de forță. Care este rolul lor ? Ei bine, plasează-ți subiectul pe unul din aceste puncte și vei atrage atenția asupra lui. Vei avea o compoziție puternică pe o structură relativ simplă, iar asimetria va crea dramatism, lucru care poate lipsi într-o imagine perfect simetrică.
Un exemplu în fotografia de mai jos :
~/Desktop/Photohotel/PH1/Adrian Grosu -  elafonisi - apus.JPG

Totodată, trebuie să ții cont de privirea celui care îți va vedea fotografia :ochiul uman are un câmp vizual îngust, de aceea privitorul va fi obligat să ‘măture’ imaginea. Totuși, atenția se va îndrepta către aceste puncte de forță, deoarece privirea tinde să urmeze o direcție de citire în forma literei Z, de sus în jos, de la stânga la dreapta. Extremitățile sunt ‘punctele forte’. Între ele este momentul de repaus : ochiul se odihnește, de aceea este important să nu îi puneți obstacole (decoruri mari), care să îi distragă atenția, să îl obosească, să diminueze impactul și deci să îl plictisească.

Așadar, pentru o fotografie reuşită, nu încadra subiectul în centrul imaginii, ci urmează regula treimii de aur, încercând să încadrezi subiectul într-un punct de forţă.

Dacă ai pus deja în aplicare această regulă, arată-ne și nouă ! Dacă nu, ia-ți aparatul, încearcă, și împărtășește cu noi una din fotografii. Le așteptăm pe Facebook  🙂

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic