CANON sau NIKON – voi ce preferați?

TimelineYouKnow1

În domeniul fotografiei, bătălia dintre “canoniști” și „nikoniști” este veche. Care marcă este mai bună? Ce să ne cumpărăm? Argumentele pro și contra sunt în ambele cazuri numeroase, iar dezbaterile nu ajung la o conluzie finală.

Am colindat și noi puțin site-urile și forum-urile de specialitate și am selectat câteva afirmații pro și contra privind decizia de achiziție a uneia dintre cele două mărci.

Canon și Nikon au fost primele companii care au renunțat la filmul clasic în favoarea a tot ceea ce reprezintă tehnologia digitală. Acestea două sunt printre altele și cei mai mari producători de camere foto de tipul Digital Single Lens Reflex (DSLR).

 can nik

Sursa imaginii- http://www.giz.ro

Cum în ultimii ani companiile au creat camere foto DSLR care se adresează nu numai fotografilor profesioniști, concurența este din ce în ce mai acerbă.

  • Conform unei cercetări besteproduct.nl, Canon este campion la puncte pozitive.
  • Pe forumuri, unii profesioniști afirmă faptul că Nikon face cele mai bune DSLR-ri, în timp ce Canon le creează pe cele mai bune compacte.
  • Alți utilizatori profesioniști vin cu argumente contra și susțin că DSLR-urile Canon ar fi mai perfomante.
  • Unii clienți optează pentru Nikon, argumentul fiind prețul scăzut al acestora, funcțiile oferite de produsele similare ale celor două companii fiindu-le egale.
  • Un alt argument în favoarea companiei Nikon este faptul că aceasta produce camere mai ieftine, iar calitatea nu este foarte diferită de cea a celor de la Canon.

           Explicația ar veni din faptul că Nikon are mai puțini angajați (26.000) față de Canon (aproximativ 200.000).

  • La capitolul camere compacte, favorit este Canon, cea mai bună cameră compactă fiind aleasă 220HS. Cea mai bună compactă de la Nikon a fost desemnată P7000.
  • La nivelul popularității, Nikon câștigă în fața Canon datorită modelului D90, care a ajuns să fie mai popular chiar și decât iPhone-ul de la Apple, dar și decât modelul 5D Mark II de la Canon.
  • În cifre, numai în anul 2010, Canon a făcut 8,1 miliarde de euro din DSLR-uri, în timp ce Nikon doar 1,9 miliarde de euro.

În final, Canon este desemnat câștigător în cadrul acestei comparații, însă lupta este din ce în ce mai strânsă, iar Nikon câștigă tot mai mult teren.

Însă în cele din urmă, Photohotel vă spune că orice ați alege, cea mai importantă este abordarea voastră, tehnica de fotografiere: fotografiile pot fi excelente fie că folosiți un Canon sau un Nikon.

Vă aduceți aminte bancul de mai jos?

banc123

Argumentele voastre care sunt?

Mai jos găsiți și un articole cu părerile și argumentele unor fotografi profesioniști.

http://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/ce-aparat-fotografiat-alegi-nikon-canon-1_50b9f8717c42d5a663ad5e0e/index.html

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic