Calatorie prin destinatiile PhotoHotel – 3/3 Insulele Canare

Ultima insa nu cea din urma “petrecere” o dam in Insulele Canare.

Aceasta calatorie are 3 episoade si te vom purta prin toate destinatii PhotoHotel din acest moment.

In primul episod vei regasi Grecia: Rhodos, Corfu, Creta si Atena.

In episodul doi de astazi, ne v-om plimba prin: Malta, Mallorca, Menorca si Andaluzia.

Plaja, scufundari, drumetii, sunt cele 3 cuvinte cheie in episodul de azi, episod care se va desfasura prin: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote si Fuerteventura.

Abia astept sa descoperim peisajele selenare, plajele cu nisip alb sau negru,  renumitele dune de nisip, sa mancam gratare facute direct pe vulcanii care inca mai mocnesc si astazi si sa ne plimbam cu dromaderul.

Esti pregatit?

Tenerife

Primul clopotel care suna la auzirea acestui nume e DISTRACTIE. Te-ai imaginat, ai fost sau ai auzit cel putin o data de aceasta insula de care se zice ca fiind insula cu posibilitati nenumarate.Unii spun ca e, altii ca nu e dragoste la prima vedere, insa ceea ce e cert e ca se cere a fi explorata! Este o destinatie pentru exploratori si iubitori de peisaje si natura.Tenerife este mereu surprinzatoare si te copleseste cu diversitatea ei.

Siam Park & Loro Parque -Siam Park este nr 1 in lume la capitolul parc de distractie acvatic, in timp ce Loro Parque este parcul zoo nr 1 in Europa. Cel mai spectaculos tobogan din lume – Tower of Power – inalt de 28 m, care traverseaza un bazin plin cu rechini.

El Teide – este al treilea cel mai mare vulcan activ din lume ca inaltime si masa dupa Maouna Loa si Mauna Kea din Hawaii si cel mai inalt varf al Spaniei, 3718m. Din 2007 face parte din patrimoniul UNESCO si este cuprins in Parcul National El Teide. Este si cel mai inalt punct din Oceanul Atlantic.In 10 din 12 luni pe Teide poate sa ninga, desi el se afla in zona subtropicala.

LoPlaya Troya -locul preferat al surferilor,de admirat oceanul si soarele la apus, opulenta, palmieri,hoteluri de lux, muzica live la fiecare terasa in aceeasi nota inaltatoare,in care se savureaza cocktail-urile in timp ce admira cum se sparg valurile oceanului in stanca.

Este un o combinatie frumoasa, diversitate si culori puternice, un cocktail de aventuri frumoase, de senzatii tari dar totodata si liniste, soare si palmieri pentru a o descoperi trebuie vizitata cu totul si savurata din plin.

Gran Canaria – un continent in miniatura

Situata in apele Atlanticului, are ca si vecini Tenerife si Sahara.

Aici poti admira balenele, te poti plimba in padurile de pini, poti da o raita la parcul de distractii, vizita muzee, sau poti pur si simplu sa te intinzi la soare pe una din plajele de vis.

Las Palmas de Gran Canaria – este centrul turismului canarian, un oras cosmopolit si unul dintre cele mai mari porturi din Spania. Orasul a fost fondat in anul 1478. Stradutele intortochiate, balcoane le sculptate in lemn, cu palate de culori fascinante incanta ochii vizitatorilor. Merita luata capitala la pas pentru a savura punctele de interes.

6 km lungime, apa calma si dune uriase de nisip auriu creionand un loc iudeal de inot, toate se regasesc in Maspalomas.  Cea mai mare plaja din Gran Canaria si una dintre cele mai populare plaje ale insulei.

Statiune Taurito denumita si lumea mica din sudul Gran Canaria. Parcul acvatic, multutudinea de palmieri te poarta printr-o lume desprinsa din cele mai exotice filme vazure. Taurito este cea mai completa mini-statiune de pe insula. Plaja sa naturala, acoperita cu nisip negru, se simte mai salbatica decat alte plaje, fiind marginita de palmieri si restaurante cu aer ceva mai robust.

Lanzarote – Insula celor 300 de conuri vulcanice

Posibilitatea petrcerii timului pe aceasta insula nu se resuma doar la soare,plaja si lenevit, insa daca asta este modul preferat trecuie sa accentuez faptul ca aceasta este incurajata in mod suplimentar de barurile, cafenelele si locurile unde se poate manca situate pe plaja,ea in schimb are mult mai multe de oferit.

Insula Lanzarote ofera un amestec  select de repere si monumente, atit naturale, cit si construite de om. Lanzarote este departe de a nu corespunde diversitatii, frumusetii si singularitatii naturale impartasite de toate celelalte insule care fac parte din Insulele Canare.

Playa Blanca – neconformista cu un iz romantic, atmosfera prietenoasa in care oamenii zambesc mult si te intreaba cum esti, facandu-ti complimente, statui, bancute. Nu ai cum sa nu socializezi aici indiferent de stare, temperament sau alti factori. Aici toata lumea se saluta cu toata lumea, toti isi zambesc si isi ureaza de bine. Este un paradis, un paradis in care te poti relaxa si bucura de viata. Poti oprta pentru cateva plaje micute, absolut superbe si linistite, o faleza plina de restaurantre unde poti auzi valurile cum se sparg de stanci..

Areciffe – Capitala insulei, locul ideal in care ai vrea sa te pierzi, cu stradute inguste, o multitudine de magazine, plaja intinsa,iesire la ocean.

Pana si aroganta si modestia se imbina perfect, ca intr-un dans in doi. Vantul mai accentuat specific insulei iti va lua toata gandurile cu el, lasandu-te sa te bucuri de frumusetile care ti le ofera.

Parcul National Timanfaya – Reprezinta suma unor peisaje de neuitat, feerice care s-au schimbat foarte putin spre deloc in urma eruptiilor vulcanice masive ce au avut loc. Pentru o buna parte dintre turisti, Parcul National Timanfaya este motivul pentru care au ales aceasta destinatie de vacanta. Tot aici in parc se poate vedea si celebrii Muntii de Foc.

Fuerteventura

Cunoscuta din timpuri antice drept Insula Fericitilor, o descriere care nu dezamageste. Aici e locul in care danseaza palmierii, unde vei gasi un ocean atat de albastru incat soarele isi scalda razele in el. Insula este, intr-adevar, un loc al timpului liber si al lenevirii, al plajei nesfarsite si al nisipului auriu. Fiind a doua cea mai mare insula din Insulele Canare, Fuerteventura este, turistic vorbind, una dintre cele mai de succes insule statiune din arhipelagul respectiv, un paradis turistic, s-ar putea spune. Interiorul insulei este muntos si arid, dar aici se afla probabil, cel mai frumos loc din insula.

Pe un teritoriu de circa 20 km² se afla dune de nisip, printre care va veti simti ca intr-un pustiu adevarat. In afara dunelor, aici veti intalni plaje superbe imbinate de drumetii placute, apa in doua culori, peisaje aride desprinse parca de pe marte, veverite care alearga pe plaja.

Plaja Sotavento – este pe departe una din cele mai bune plaje din aceasta regiune pentru sporturile nautice. Unde windsurfing este la el acasa. Plaja Sotavento se mandreste cu 17  mile de nisip. Pe aceasta plaja se vorbeste   despre Inot,calm si sporturi nautice. Este fara indoiala destinatia potrivita pentru cei care vor sa imbine sportul cu cateva zile de vacanta.

Muntele Tindaya – muntele sacru din Fuerteventura, cu o inalktime de 401 metri. Se regasesc peste 100 scultura de pietra,descoperite abia in 1978, despre care se spune ca indeparteaza raul. Aici se aduna an de an mii de turisti din toata colturile lumii care spera la o bunastare si fericire oferita de aceste vestigii

Gran Tarajal – al doilea oras ca marime din Fuerteventura, unde plimbarile relaxante prin oras, inconjurate de magazine si restaurante pe malul marii, de palmieri regali inalti si maiestrosi. Toate acestea creeaza o imagine plina de sentimente placute.

Stiu ca iti imaginezi deja cum te afli prin accepte locuri exotice, relaxandu-te si bucurandu-te de viata aceasta frumoasa, insa nu vreau sa te opresti, asa ca haide sa ne plimbam prin tot ceea ce au ele de oferit mai frumos impreuna.

Gastronomie care iti va lasa gura apa, raze mangaietoare de soare,bronz,un rai kinestezic la atingerea nisipului negru vulcanic sau un cocktail de mango care merg cel mai bine cu nisipul auriu, o carte buna la umbra unui palmier si un ocean albastru, parca nesfarsit in fata ta care iti sta la dispozitie, ajungand uneori la picioarele tala atunci cand te relaxezi pe nisip pentru a adanci momentul.

Calatoria noastra se opreste aici insa ea nu reprezinta sfarsitul ci simbolizeaza de fapt inceputul care va avea loc. Acum ne-am cunoscut urmeaza doar sa legam prietenii impreuna. Asadar eu sunt gata sa fim prieteni, camarazi de nadejde in aceasta misiune fermecatoare.

Daca si tu iti doresti acest lucru, te asteapta o experienta pe atat de frumoasa pe cat locurile in care activam.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic