Calatorie prin destinatiile PhotoHotel – 2/3 Spania si Malta

Ti-ar placea sa te bronzezi pe o plaja in Mallorca, sa inoti pe insula albastra din Menorca, sa bei dimineata cafeaua linistit in Andaluzia, total lipsit de griji sau sa ai parte de o petrecere minunata in Malta pana in zorii diminetii?

Spania te asteapta cu tot cu frumusetiile ei, tu, esti pregatit de o noua aventura?

Aceasta calatorie are 3 episoade si te vom purta prin toate destinatii PhotoHotel din acest moment.

In primul episod vei regasi Grecia: Rhodos, Corfu, Creta si Atena.

In episodul doi de astazi, ne v-om plimba prin: Malta, Mallorca, Menorca si Andaluzia.

In al treilea episod vei regasi Insulele Canare: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote si Tenerife.

Eu sunt nerabdator pentru aceasta zi, asa ca haide sa ne imbarcam in aceasta aventura.

Malta

Malta este unul dintre locurile de pe glob a caror frumusete uluieste vizitatorul. Arhipelagul este format din insulele: Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla si St. Paul. Primele trei insule mentionate sunt locuite si sunt zone turistice foarte frumoase, bogate in atractii si obiective turistice.

Mdina – orasul medieval un oras ce ofera turistilor o evadare intr-un mediu de poveste, fiind inconjurat de istorie. Inca de la inceput, trebuie sa treceti prin poarta principala pentru a putea intra in orasul propriu-zis, iar odata cu aceasta, veti avea impresia ca v-ati intors in timp. In imensa cetate veti descoperi o lume incantatoare, fara autoturisme, cu cladiri vechi, cu trecatori care isi aleg cu grija pasii si nu se grabesc nicaieri.

Laguna Albastra, Insula Comino o creatie perfecta a naturii, Laguna Albastra pare un tablou conturat in nuante de turcoaz cristalin, ce reflecta culoarea apei si care da impresia unei pisicine uriase. Aceasta laguna are o plaja mica, unde veti gasi umbrele si scaune pentru inchiriere

Cealalta optiune este de a face plaja pe stanci fierbinti si de a apela la standurile de racoritoare gasite in jurul lagunei pentru a trai relaxarea la cote maxime.

Inotatorii se pot bucura de ape perfect temperate si curate, care sunt echivalentul in lungime a catorva bazine olimpice de inot.

Golful de Aur, Insula Malta cu tarmurile sale de nisip protejate de o coasta montana si de coline inclinate, Golful de Aur se afla in nord-vestul Maltei si este una dintre cele mai spectaculoase plaje ale insulei. Spre deosebire de alte plaje, aceasta se afla departe de traficul stradal, ceea ce o face sa fie un loc ideal pentru evadare din aglomeratie. De la nisipurile de aur si fine pana la apele curate si blande pentru inot. Pentru o experienta perfecta de relaxare pe plaja, exista cafenele si restaurante cu terase si vederi superbe catre mare.

Mallorca

Cand auzi “Palma de Mallorca”  gandurile o iau razna, respiratia devine greoaie, iar tot ceea ce iti imaginezi e o vacanta de vis, o vacanta pe care nu o sa ai cum sa o uiti vre-o data.

Fie ca-ti doresti relaxarea pe plaja, ca iubesti istoria ori traditiile, sau ca te pasioneaza sporturile acvatice toate aceste sunt la un gand distanta de tine.

Plaja Formentor – este fara indoiala cea mai frumoasa plaja din Mallorca. Insula gazduieste mai bine de 100 de fasii de nisip fiecare cu farmecul sau, salbatice sau premiate cu ”Blue Flag”.

Plaja Formentor se intinde la poalele Muntilor Sierra de Tramuntana, fiind compusa din nisip fin alb, cu ape turcoaz cristaline. Zona este frecventata de personalitati internationale indragostiti de peisajele idilice si de zona salbatica.

Cuevas del Drach – pestera dragonului este una dintre cele mai fascinante grote din Europa. Aceasta atractie naturala este decorata cu formatiuni stancoase impresionante care compun un cadru ireal, la care contribuie si unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume: Martel

Valldemossa cel mai pitoresc sat – este locul unde a locuit marele Frederic Chopin alaturi de scriitoarea George Sand, in chiliile unei manastiri. Cei doi artisti au declarat ca oraselul mallorcan este un paradis luxuriant de care ti-ar fi imposibil sa nu te indragostesti. De altfel, Amantine Lucile Aurore Dupin si-a scris memoriile in cea mai vanduta carte a sa: ”O iarna in Mallorca”. Micul sat traditional este ascuns de colinele montane inverzite si se remarca prin casele cu arhitectura medievala, cu acoperisuri si tigla, curti mici cu flori si strazi pavate cu piatra.

Menorca – bijuteria Marii Mediterane

Cand vorbim de Menorca vorbim de cultura, natura si plaje, combinandu-le perfect. Una dintre Insulele Baleare fiind  situata la nord-est de Mallorca.

In 1993, acesta a fost declarata de catre UNESCO  drept o rezervatie a biosferei.Plajele frumoase, combinate cu mesele la aer liber si statiunile ferite de aglomeratie, fac din Menorca un loc unic.

Aceasta ofera posibilitatea descoperirii unor locuri minunate si trairea unor experiente pe masura.

Plaja Son Bou – este cea mai lunga plaja din insula Menorca. Ea are trei baruri moderne de plaja, fiind legate unul de altul  printr-un drum de lemn, un centru de salvamari, sezlonguri,  sporturi de apa si mult spatiu pentru plimbari in aer liber.

Biserica Son Bou– este situata linga plaja si reprezinta o necropola din timpurile preistorice, purtind un caracter sacru. Cladirea a fost construita in plan dreptunghiular si a fost proiectata sa aiba trei intrari. Biserica dispune de o cristelnita, scobita dintr-un singur bloc de piatra cilindrica.

Mao (Mahon)– capitala, se afla la 5 km in interior si este unul dintre cele mai sigure porturi ale Mediteranei. Viata se invarteste in jurul cafenelelor si restaurantelor din Piaza del Ejercito, iar magazinele sunt concentrate pe strazile de aici si pana in Piaza de Espana. Casele vechi poarta semne ale ocupatiei engleze sporadice dintre anii 1713-1802.

Andaluzia

Cand vorbesti de Andaluzia, spui soare, pofta de viata, flamenco, istorie. Cea mai insorita destinatie din Europa cu veri fierbinti si tarzii, ierni si primaveri caldute, oferind :palatele maure cu fantani si gradini interioare, corida si tapas, cu festivaluri si petreceri stradale pline de viata.

Are munti, 100 km de plaje, campii cu livezi de portocale si mandarini, plantari nesfarsite de maslini.

Este de ajuns o vizita in Andaluzia pentru a te incanta cu muzica,culoare, bucate aromate, spectacole incantatoare de flamenco, dorindu-ti sa revii pentru a mai trai senzatiile de energie si pofta de viata pe care ti le ofera.

Granada, ultima fortareata maura –  Situata la “umbra” Sierra Nevada, lantul muntos cu cel mai inalt varf din Peninsula Iberica ( 3.481 metri), si la confluenta raurilor Darro si Genil, Granada se madreste si ea cu puternicele influente maure. Pozitia geografica a facut din Ganada ultima fortareata maura din Peninsula Iberica, fiind predata regilor crestini in anul1492, cel mai probabil.  Granada a mostenit de la musulmani, cei care au stapanit-o timp de cinci secole, cea mai mare parte din grandoarea sa arhitecturala, vestitele palate maure. Alhambra de Granada este cel mai vizitat obiectiv turistic din Spania.

Ronda traieste “periculos”, pe marginea prapastiei – Oraselul acesta de munte te farmeca cu atmosfera sa provinciala, cu stradutele stramte si casele cu arhitectura coloniala. Dar ceea ce-l face unic este pozitionarea sa, fix pe marginea prapastiei. Pare ca e un loc periculos, dar Ronda traieste bine aici inca de pe imparatului roman Julius Cesar, in secol I D. Hr. Au venit apoi arabii care i-au dat si numele actual, pastrand Ronda pe ruta comerciala catre Africa, via Gibraltar.

Sunt cateva atractii de neocolit in Ronda precum Piaza del Torros unde se afla unul dintre cele mai vechi arene de lupte cu tauri din Spania, Real Maestranza.  Aici se afla si un muzeu al coridei si o scoala de toreadori. Construite in secolul al XIII-lea, baile arabe din Ronda sunt considerate cele mai bine pastrate din Spania, ele se afla in vechiul cartier arabesc San Miguel.

Torremolinos, statiunea cu 9 km de plaja – In apropiere de Malaga se afla una dintre cele mai mari statiuni de pe Costa del Sol, Torremolinos. Acest orasel cochet se poate mandri cu plaja sa lata cu nisip fin, lunga de aproximativ opt kilometri, dotata cu toate utilitatile, cu faleza umbrita de palmieri si cu Torre del Molinos, simbolul orasului. Sute de restaurante, magazine si cel mai mare parc acvatic, Aqualand, si o gradina botanica Molino de Inca.

Sunt plin de energie, nerabdator si fermecat de aceste locuri parca desprinse din poveste.

Acestea fiind spuse, ma bucur de calatoria petrecuta impreuna din acest episod, prin Spania. Ea este pregatita si nerabdatoare sa te cunoasca, TU?

Daca da, te asteapta o experienta pe atat de frumoasa pe cat locurile in care activam.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic