Mici secrete pentru fotografia de portret

~/Desktop/Photohotel/PH1/Adrian Grosu -  elafonisi - apus.JPG

Fotografia de portret este unul dintre cele mai iubite genuri fotografice: pentru cei ce solicită acest gen, portretul înseamnă imagini reușite cu oameni zâmbitori, fericiți, amintiri neprețuite cu membrii familiei, momente-cheie din viața copiilor. Oricum ar fi, portretul este solicitat frecvent, iar fotografii trebuie să fie perseverenți și să-și condimenteze frecvent stilul, urmărind literatura/articolele de specialitate, diversele tutoriale postate de colegii de breaslă și mai ales exersând în permanență.

Fotografia de portret este foarte amplă, existând regului stricte pentru fotografierea femeilor, bărbaților, grupurilor, cuplurilor. Portretul urmează reguli aparte pentru pozele stând în picioare sau șezând, dar trebuie să ținem cont și de anumite sfaturi cu privire la vârsta persoanelor fotografiate.

Subiectul este vast, de aceea noi vă prezentăm azi doar câteva mici secrete, atent selectate pentru voi.

  1. Poziția persoanei fotografiate (subiectului) este foarte importantă atunci când discutăm despre portret. Astfel, îndrumați-vă subiectul să adopte o poziție corectă, în funcție de efectul dorit, dar nicidecumu cocoșat sau cu umerii rontunjiți. De asemenea, corpul nu ar trebuie să fie orientat paralel cu senzorul aparatului foto.
  2. Înclinarea potrivită a capului

Țineți cont de persoana fotografiată!

Recomadați bărbaților să nu își încline capul spre umărul mai ridicat, deoarece aceasta este o poziție feminină.

*Femeile își pot înclina capul în orice poziție, doar că partea umărului mai ridicat oferă un plus.

  1. Nu fotografiați niciodată două capete la aceeași înălțime (cupluri și nu numai). Încercați să plasați cele doua persoane astfel încât ochii uneia să se afle la același nivel cu gura celeilalte persoane. Totodată, înclinarea aparatului într-un plan oblic poate crea puțină dinamicitate într-o poză care ar risca să fie prea statică.
  2. Direcția potrivită a capului și a corpului

Pentru postura de bază, la bărbați capul este înclinat ușor către umărul inferior, perpendicular pe axa umerilor, iar corpul și capul sunt îndreptate în aceeași direcție.

În schimb, la femei capul este înclinat către umărul înalt, iar corpul este înclinat ușor în față, în direcția opusă direcției capului. Această postură îi va conferi eleganță și suplețe.

  1. Plasarea subiectului

Evitați să plasați subiectul în centrul imaginii. Poate vă aduceți aminte de regula treimilor (dacă nu, citiți articolul nostru anterior photohotel.wordpress.com/2014/12/16/regula-treimilor/). Nu în ultimul rând, îndrăzniți să vă mișcați, să schimbați unghiul de fotografiere!

~/Desktop/Photohotel/PH1/Adrian Grosu - elafonisi - apus.JPG

Acestea sunt mici sfaturi pentru începători sau pentru cei care doresc să-și reamintească reguli principale pentru fotografia de portret.

În cazul în care cunoașteți și altele, nu ezitați să ni le comunicați, printr-un comment!

O zi frumoasă și portrete fără defecte!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic