De ce poti sa devii fotograf la PhotoHotel fara experienta anterioara
Inca de cand a inceput recrutarile in Romania, PhotoHotel a starnit foarte multe reactii, curiozitate si poate chiar confuzie. Unele persoane s-au intrebat daca job-ul este real, alte persoane ne-au transmis ca suna prea frumos ca job-ul sa fie adevarat, iar unele persoane n-au inteles cum este posibil sa te angajezi pe aceasta functie fara experienta foto anterioara.
Credem ca pana acum am reusit sa raspundem intrebarilor initiale. Job-ul este real si ne stau drept dovada zecile de review-uri si pareri despre PhotoHotel, de la clienti si angajati, sau fost angajati. In acelasi timp, “e prea frumos ca sa fie adevarat” este o perceptie initiala, pana cand se descopera job-ul si munca necesara.
Totusi, cum este posibil sa lucrezi ca fotograf, fara experienta?
Pentru ca este o diferenta intre un fotograf hotelier si fotograful clasic
Pentru a intelege aceasta diferenta cu adevarat, trebuie sa explicam job-ul mai bine. Definitia de fotograf hotelier a fost promovata in Romania de catre PhotoHotel, acesta fiind cel mai potrivit nume pentru acest job. Unii s-ar gandi ca un fotograf hotelier este acela care fotografiaza hotelurile. Exista astfel de fotografi, desigur, si se numesc fotografi de imobiliare sau simplu fotografi.
Îi urăm succes lui Ion, noului coleg din Corfu. 🤩👍 Să ai parte de cele mai frumoase amintiri și să aduci multe zâmbete pe chipurile turiștilor! 📸
Posted by Photohotel on Monday, April 22, 2019
Fotograful Hotelier este acea persoana care lucreaza in interiorul unui hotel plin cu turisti si este recunoscut de catre hotel drept fotograful oficial al hotelului. PhotoHotel este un serviciu aditional pe care hotelurile il ofera clientilor, in acelasi mod in care turistii pot beneficia de tururi ghidate, excursii sau mici croaziere pe mare. Adesea, aceste servicii sunt oferite de catre o companie externa hotelului, in cazul nostru, PhotoHotel ofera servicii foto.
Pentru ca job-ul are in componenta 70% vanzari si 30% fotografie
Desigur, ca un astfel de business sa fie profitabil, serviciul trebuie promovat si vandut. Nu exista business fara marketing, nu? In cazul nostru, promovarea si vanzarea este realizata direct catre turisti de catre fotograful hotelier. Rolul acestuia este de a aborda turistii din hotel, atat la piscina, pe plaja, cat si in spatiile de recreere. El prezinta serviciul foto catre turisti si le argumenteaza beneficiile si rezultatele acestui serviciu. Vorbim desigur, de amintiri unice din vacantele exotice ale clientilor.
Abordarea presupune să mergi la turiștii prezenți în cadrul resorturilor partenere și să te prezinți, să interacționezi…
Posted by Photohotel on Friday, July 12, 2019
Astfel, munca unui fotograf hotelier se imparte in 70% activitate de vanzare si 30% activitatea foto propriu-zisa. Din acest motiv, fotograful hotelier nu este un fotograf care functioneaza dupa un sistem clasic de business. Serviciile PhotoHotel respecta aceeasi calitate la nivel international. In plus, serviciile oferite sunt aceleasi indiferent de hotelul in care ne intalnesti. Vorbim de reportaje foto pe plaja, in gradina, la piscina, albume foto si obiecte promotionale.
Pentru ca te perfectionezi pe un singur tip de fotografie
Am stabilit ca 70% din munca fotografului hotelier este partea de vanzare, dar ce facem cu cei 30%? Un fotograf profesionist are ani de experienta in spate si nu se poate compara cu un fotograf PhotoHotel fara experienta foto anterioara, nu? Este adevarat si fals in acelasi timp.
In general, un fotograf profesionist este experimentat in mai multe stiluri de fotografie, portret, street-life, fotografie de studio, wild-life sau fotografie de evenimente, nunti, botezuri. Se presupune ca un fotograf profesionist se pricepe sa faca fotografii pentru toate stilurile de mai sus. La PhotoHotel, consideram ca fiecare tip de fotografie este un skill diferit.
Plajele din Andalucia oferă cadrul perfect pentru ședințele foto, însă iau la schimb inimile colegilor noștri. 😍😁…
Posted by Photohotel on Thursday, June 20, 2019
In plus, un fotograf axat pe un singur skill, sa zicem fotografia de portret, are experienta in mai multe situatii si contexte, fotografia de portret in studio, sedinte foto in locatii care se schimba constant si experienta in fotografia artistica, poate chiar cinematica. Adesea, fotografii se compara in functie de cat de artistica este respectiva fotografie, cauta constant emotii noi pe care sa le surprinda, surpriza, extaz, melancolie, tristete, etc.
Pentru ca procesele si munca standardizata te ajuta
La PhotoHotel, o persoana ce nu a folosit un DSRL inainte, invata lucrurile de baza in ale fotografiei, apoi se pregateste si se perfectioneaza in stilul impus de catre companie. Vorbim de fotografii care se fac in aceleasi locuri prestabilite, acestea fiind locuri din preajma hotelului.
Vorbim de aceleasi pozitii ale subiectilor, aceleasi emotii suprprinse si adesea vorbim de aceleasi provocari ale luminii si ale mediului. Astfel, un fotograf hotelier face acelasi stil de fotografii in fiecare zi, zi dupa zi, timp de 7 luni. In timp ce un fotograf standard poate face 10-20 de sedinte foto pe luna, cotate la preturi mult mai mari, dar in contexte total diferite, un fotograf hotelier poate face 10-20 de sedinte in fiecare zi, respectand acelasi context, posturi si avand aceleasi provocari.
Postul de consilier foto presupune interacțiunea cu turiștii ce au beneficiat de ședința foto, selectarea împreună cu…
Posted by Photohotel on Thursday, May 9, 2019
Fotograful Hotelier este un fotograf profesionist pe acest skill, fotografia hoteliera, definita dupa standardele PhotoHotel, standarde care fac clientii fericiti la nivel international, de peste 10 ani de zile.
Pentru ca nu-ti cerem sa fii cel mai bun ci doar foarte bun
In 2008, Malcolm Gladwell a afirmat in cartea sa, Outliers, ca ai nevoie de 10,000 de ore de practica pentru a deprinde maiestria unui anumit skill, job sau sport. Studiul sau s-a bazat pe tot ceea ce insemna elita, sportivi de elita, muzicieni de elita, etc. Astfel, aceasta este o medie pentru ca in exemplele sale, unele elite au acumulat o practica de peste 25,000 de ore, pe cand alte elite au acumulat o practica sub 10,000 de ore.
Ne bucurăm că există un pian în cadrul hotelului partener unde talentatul nostru coleg își desfășoară activitatea. 🤩Tu ce talent ascuns ai? 😊
Posted by Photohotel on Friday, June 28, 2019
Acest termen, de 10,000 de ore a devenit un standard in discutiile oamenilor atunci cand vorbesc de timpul necesar pentru a deveni expert intr-un domeniu. Asa s-a ajuns sa afirmam ca ai nevoie de 10 ani (cu practica de 3 ore pe zi) pentru a deveni un expert, un profesionist. Ceea ce a fost omis a fost faptul ca acest numar de ore este reprezentativ pentru elitele care intra in competitii si care concureaza intre ele sa fie nr. 1 in lume, sau macar in top 10, top 100.
Pentru ca studiile sunt de partea ta
Recent, o serie de studii ( link1, link2 ) au demonstrat ca poti avea nevoie de doar 20 de ore de invatare si practica pentru a deveni foarte bun intr-un domeniu. Restul de 9980 de ore sunt necesare pentru a face parte din elita, pentru a te imbunatati constant, putin cate putin. E foarte usor sa stapanesti foarte bine un skill, un domeniu, dar este extrem de greu sa devi maestru si sa faci parte din elita acelui domeniu.
Ce am făcut astăzi la Școala Photohotel? 🤩 Ne-am împărțit pe grupe și am pus în practică ceea ce am învățat la orele de…
Posted by Photohotel on Thursday, March 14, 2019
Credem ca la PhotoHotel acest lucru este realizabil in totalitate. Un necunoscator poate deveni fotograf profesionist atat timp cat restrangem focusul acestuia asupra unor obiective clare si a unor etape clare pe care invatacelul le repeta.
Un factor important in acest proces este feedback-ul instant pe care il oferim persoanelor care deprind acest skill. Totul se intampla in Scoala PhotoHotel, un stagiu de practica intre 1 si 3 saptamani in care candidatii PhotoHotel au parte de 3 zile de teorie, urmand ca in restul timpului sa faca practica intensiva, de dimineata pana seara. Feedback-ul este instant de la coordonatorii scolii si liderii de echipe.
Pe scurt, la PhotoHotel poti deveni fotograf profesionist, fara experienta anterioara?
Pe scurt, da. PhotoHotel creaza fotografi profesionisti intr-o nisa si un segment foarte bine delimitat. Reusim acest lucru prin mix-ul de rutina, standardizare si pregatire intensiva cu feedback instant.
Nu ne crezi? Te invitam sa aplici pentru job-ul de fotograf hotelier si o sa descoperi si tu.