Zona de confort – un asasin deghizat

Cu toții am auzit de zona de confort, însă puțini știu ce este aceasta, ce implică și cum o identificăm. Desigur că toți avem propria noastră zonă de confort, însă dacă rămânem ancorați prea mult timp în ea avem tendința de a ne plafona, de a ne altera potențialul și în cele din urmă nu mai reușim să ne dezvoltăm și să ne descoperim în întregime.

Ce este zona de confort?

Zona de confort este un asasin  deghizat, este acel spațiu cald pe care l-ai construit cu toată energia și răbdarea ta. Zona de confort oferă siguranță și relaxare, știm mereu ce avem de făcut și cum trebuie să facem. Zona de confort este bineînețeles confortabilă dar nu oferă experiențe noi și nu îți permite să evoluezi și să te dezvolți.

Cum îți dai seama că ești în zona de confort?

Nu este foarte greu să îți dau seama când te afli în zona de confort. Îți trebuie doar puțină atenție la detalii. Spre exemplu, dacă ai un job care nu îți place, dar ești plătit bine ești în zona de confort, dacă vrei să călătorești dar nu o faci din comoditate ești în zona de confort, dacă vrei să citești mai mult, dar în loc de asta te uiti la televizor ești în zona de confort. Și lista ar putea continua la nesfârșit. Până la urmă nu situațiile te fac să fii în zona de confort, ci mai degrabă mulțumirea lor față de acele situații.

De ce să ieși din zona de confort?

Pentru că oricât de simplă și inofensivă pare, ea distruge; distruge în primul rând relația cu sinele, distruge inteligența emoțională, relațiile interumane, posibilitatea de a evolua, de a avea bani, de a învăța mereu ceva nou. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele pe care zona de confort le ucide.

Cum ieși din zona de confort?

Trebuie bineînțeles să îți dorești să ieși din zona de confort, restul vine de la sine.

  1. Stabilirea unor obiective te vor ajuta să ieși din tiparul pe care ți l-ai creat.
  2. Dacă ești activ și faci sport vei ieși din zona de confort. Important este să îți impui mereu să încerci ceva nou.
  3. Excursii și călătorii. Da, ai auzit bine! Este timpul să îți transformi dorințele în realitate. Experiențele de genul acesta te vor îmbogăți cultural și spiritual.
  4. Fii deschis la noi oportuniăți și caută să socializezi și să interacționezi mai mult.
  5. Învață mereu ceva nou, renunța la televizor o perioadă sau măcar 2 zile pe săptămână și angajează-te în diverse activități.

Există multe modalități prin care să ieși din zona de confort, totul este să îți dorești. Odată ce ți-ai impus depinde doar de tine.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic