Creează-ți propriul viitor: Despre succes și scopul vieții

Trecem zi de zi prin rutina obișnuită și nu ne mai gândim, sau mai degrabă nu mai avem suficient timp să ne gândim la ceea ce este important pentru noi, la ce ne dorim de fapt de la viața nostră. Tocmai de aceea ne plafonăm, regretăm lucrurile pe care am fi putut sau ne-am fi dorit să le facem și odată cu noi se plafonează și visele noastre. Dar oprește-te puțin și permite-ți să nu se întâmple și cu tine acest lucru. Joseph Campbell (Scriitor American) spunea despre viață că noi suntem singurii care avem sens și aducem sens vieții noastre. Prin urmare, este o pierdere de timp să te întrebi care este sensul vieții, când în mod evident răspunsul se află la tine: tu ești sensul vieții! Așa că pentru a ajunge la succes, pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a face ca viața ta să capete o semnificație, trebuie să îți creezi singur viitorul. Cum faci acest lucru și de unde începi?

  1. În primul rând, implementează-ți un set de valori. Găsește acele valori, care te reprezintă și care dau semnificație vieții tale. După ce ai găsit aceste valori, urmează-le! Și mai mult decât atât, respectă aceste valori. La început vei fi puțin confuz, însă pentru a-ți urma și a-ți respecta valorile, scrie-le pe o foaie și apoi aplică aceste valori în experiențele tale cotidiene. Fă cunoscute aceste valori și celorlați din jurul tău, cu care interacționezi și obișnuiește-i pe aceștia să respecte valorile și să înțeleagă importanța valorilor tale.
  2. Totul e despre obiective! Trebuie să știi ce dorești, ce așteptări ai de la viitor și ce obiective vrei să îți îndeplinești. Dacă ești confuz și nu știi ce obiective să îți setezi, pur și simplu întreabă-te ce își dorește inima și, astfel, îți vei seta mai ușor obiectivele.
  3. După ce ți-ai setat obiectivele trebuie să crezi cu adevărat că este posibil să îți atingi țelul. De aceea, trebuie să îți dorești cu adevărat acel ceva și apoi să începi să te gândești care ar fi acțiunile care trebuie făcute, pentru a ajunge cât mai aproape de acel obiectiv. În același timp, trebuie să crezi că niciodată nu este prea târziu să îți atingi scopul. Uneori este bine să stabilești obiective chiar dificile. Les Brown (Speaker Motivațional) este de părere că poți să țintești și spre lună. Chiar dacă nu reușești, cel puțin te vei afla printre stele.
  4. Renunță la angajamente și la relații care nu te reprezintă. Trebuie să înveți să spui nu, socilitărilor de angajamente în care nu vrei să te implici. Schimbarea înseamnă evoluție, deși orice schimbare este dificilă la început. Creează și rupe relații! Interacționeză cu oamenii care te provoacă și care te determină să îți depășești zona de confort și să faci lucruri de care te temi. Acești oameni sunt cei care vor contribui la evoluția ta.
  5. Și nu în ultimul rând, îmbrățișează partea pozitivă a vieții și concentrează-te pe aspectele pozitive, pe cele care îți aduc valoare și care îți îmbogățesc universul.

După ce ai trecut prin toate acest etape, acum răspunde la următoarele întrebări:

  1. Cine sunt?
  2. Ce este important pentru mine?
  3. Ce vreau să las în urma mea ?

Succes! 🙂

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic