Cum să reușești și să îți construiești o carieră internațională

Datorită globalizării și a oportunităților de care avem parte în această eră, din ce în ce mai mulți oameni sunt dornici să aibă un job în străinătate și să să își construiască o carieră înternațională. Drumul până acolo este într-adevăr foarte dificil și pavat cu tot felul de obstacole pe care trebuie să le depășim pentru a ne atinge obiectivul. Și, totuși mulți dintre noi reușesc. Ce elemente trebuie luate în considerare pentru a reuși în străinătate?

  1. Limba străină: Cel mai important aspect este desigur cunoașterea unei limbi, sau a mai multor limbi de circulație internațională. În afară de domeniul în care vrei să te dezvolți este necesar să cunoști cel puțin o limbă de circulație internațională. Faptul că știi limba engleză reprezintă deja un plus, însă multe țări, precum Franța de pildă, sunt mai conservatoare în ceea ce privește propria limbă. În acest caz trebuie să înveți să vorbești limba locală pentru a progresa.
  2. Adaptabilitate: Trebuie să fii o persoană care se adaptează cu ușurință unor situații. Nu este deloc ușor să lași deoparte familia și prietenii și să ai parte de un nou început în altă țară. Trebuie să te adaptezi climei, organizării spațiale, culturii, stilului de viață. Adaptabilitatea presupune atât aspecte fizice, cât și aspecte psihice.
  3. Informația: Odată cu adaptabilitatea la cultura țării respective vine și informația. Întrucât culturile sunt diferite au și obiceiuri diferite, despre care trebuie să ne informăm înainte de a pleca în această călătorie. Pentru a înțelege și a accepta diferențele culturale trebuie să fii deschis și să nu ai o gândire bazată pe idei preconcepute și prejudecăți.
  4. Sociabil: Comunicarea este cheia. Pentru a face față cu brio și a te integra cu ușurință într-un grup social, sociabilitatea te va ajuta. Pentru a reuși în străinătate și a-ți construi o carieră internațională, fii sociabil și curios și integrează-te cu ușurință, purtând conversații și fiind degajat.
  5. Spontan: Oricât de mult te documentezi și oricât de multe informații îți procuri despre țara în care vei pleca, vor râmne anumite aspecte neacoperite. În aceste situații trebuie să fii o persoană descurcăreață și spontană, pentru a reacționa eficient.

 

Acestea fiind spuse noi îți urăm succes! Știm că orice început este dificil și anevoios, însă dacă vrei să te dezvolți și să ai parte de o carieră în străinătate trebuie să dai dovadă de efort și determinare în ceea ce faci.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic