Cum să înveți mai ușor o limbă străină

Trăim în epoca în care avem foarte mult acces la informație. Tocmai de aceea în ziua de azi să înveți o limbă străină nu este chiar atât de greu. Accesul la informație ne permite să acumulăm cunoștințele necesare pentru a reuși să învățăm singuri o limbă străină, chiar și fără a plăti un profesor, sau o persoană specializată în acest domeniu. Internetul este plin de cursuri online și lecții prin intermediul cărora să ne luăm cele necesare pentru a obține rezultatele dorite.

Cunoașterea unei limbi străine a devenit o necesitate în zilele noastre, deschizându-ți, astfel, multe oportunități de angajare și de evoluție în carieră. Cunoașterea unei limbi, sau a mai multor limbi de circulație internațională reprezintă un adevărat avantaj, care în cele din urmă va face diferența. Pentru cei care nu stăpânesc o limbă străină, timpul nu este pierdut. Prin perseverență, determinare și exercițiu, în câteva luni veți putea purta fluent o conversație în limba pe care ați decis să o aprofundați.

 

Care este primul lucru pe care trebuie să îl fac pentru a învăța o limbă străină?

  1. Înainate de a te apuca de studiul propriu zis trebuie să ai un plan de acțiune. Acordă în fiecare zi un interval de timp exclusiv acestui obiectiv în funcție de posibilitățile tale. Pentru a obține rezultate într-un timp mai scurt, cel puțin o oră pe zi este suficient. Acțiunea se începe prin a avea următoarele instrumente: dicționar, gramatica de bază și ghid de conversație.
  2. Pasul următor este să începi prin a învăța alfabetul și regulile de pronunție. Pentru a avea o pronunție cât mai corectă, puteți asculta materiale audio în limba respectivă, materiale pe care le puteți găsi cu usurință pe internet.
  3. Cu siguranță ați auzit că repetiția este mama învățăturii, iar acest principiu se aplică foarte bine în cazul învățării unei limbi străine. Memorați din ce în ce mai multe cuvinte și repetați aceste cuvinte. Consolidați-vă în fiecare zi vocabularul cu noi cuvinte și mai ales expresii. Fiecare limbă străină are propriile expresii iar pe acestea le puteți învăța foarte ușor de pe internet sau din diverse materiale de învățare de la librărie.
  4. Îți place să te uiți la filme? În timpul liber când urmărești un film, alege să îl vizualizezi fără subtitrare. În acest fel te vei obișnui și vei înțelege dialogul protagoniștilor.
  5. Cel mai important element atunci când înveți o limbă străină este să citești cu voce tare. Citește o carte cu voce tare în limba străină pe care o studiezi pentru că în felul acesta vei învăța să pronunți cât mai corect.
  6. Pentru a învăța o limbă străină mai ușor și mai rapid, adaptează-ți vocabularul în funcție de propriile nevoi. Spre exemplu, dacă lucrezi în domeniul fotografiei hoteliere este esențial să știi părțile corpului, pozițiile corpului, direcțiile, ceasul, zilele săptămânii, expresii și formule de salut și de încheiere. Nu va fi nevoie să cunoști termeni medicali complicați pentru că meseria nu îți va cere asta.
  7. Nu te gândi la atingerea perfecțiunii. Încearcă să înveți exact ceea ce îți trebuie și ceea ce ai nevoie să știi.
  8. Dacă îți place să asculți muzică, ascultă muzică în limba respectivă și analizează versurile și strofele. În felul aceste înveți noi cuvinte și expresii și îți îmbogățești și cultura muzicală.
  9. Trebuie să știi că nu totul ține de cuvinte, De aceea trebuie să fii atent la cum se pronunță anumite cuvinte și expresii și la ce gesturi sunt însoțite de aceste expresii.
  10. Cel mai important aspect al însușirii unei noi limbi străine este să exersezi vorbirea. Exersează cu un prieten, un coleg de muncă, o rudă. Abordați la început subiecte simple și împărtășiți-vă experiențele.

Nu uita! Orice este posibil dacă îți dorești cu adevărat! Spor la la învățaț!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic