Îmbunătățirea calității fotografiilor

Maniera mult prea simplă de a privi fotografia este, în zilele noastre încurajată de tehnologia avansată și aparatele foto profesioniste care au preluat multe din grijile de odinioară ale fotografilor. Din acest motiv, oricine poate fotografia, dar nu poate avea întotdeauna un finisaj corect, și anume, o fotografie de calitate.

Cu toate acestea, orice efort va avea un rezultat. Astfel, abilitățile tehnice dobândite, experiența în tratarea subiectului, modul în care ne jucăm cu lumina, modul în care ordonăm elementele viziuale, cu ajutorul compoziției ne vor fi de ajutor atunci când intervenim în calitatea părții vizibile a fotografiei.

IMG_0034_v2

Pe lângă toate părțile tehnice, pentru a crea lucrări fotografice de calitate trebuie să ținem cont de toate acele plusuri care ne definesc originalitatea, propria viziune.

  • Aparatul foto trebuie folosit într-un mod creativ 

Indiferent de aparatul foto din dotare, acesta este cu siguranță prevăzut cu multiple opțiuni care ne dau posibilitatea să ne personalizăm fotografiile.

Iată din start cum ni se oferă ocazia personalizării fotografiilor, prezentarea viziunii și originalității noastre- adaptarea luminii la condițiile existente, cât de rapid trebuie să fie timpul de expunere, ce profunzime de câmp trebuie să avem.

Prin urmărirea unui rezultat și căutarea sensului, al acelui element de nou din munca noastră, putem crea fotografii în care tehnica și aportul nostru conduc la formarea propriei viziuni.

newonnnn

  • Pentru fotografii reușite, fotografii care se remarcă se implică activ în preluarea acestora

În general, artele vizuale sunt rezultatul unei munci intense și al unui proces amplu, divizat în etape diferite. În fotografie, pentru a obține rezultate de calitate, artiștii trebuie să depună efort în fiecare dintre etape- pregătirea culturală , pregătirea tehnică, nivelul de concentrare, efortul depus în timpul fotografierii. Rezultatul va fi direct proporțional cu nivelul de implicare în fiecare dintre etapele menționate.

file0001408059939

  • Toate posibilitățile trebuie explorate

Fotografia este o reprezentare artistică a realității, astfel avem posibilități infinite de a o reda într-un mod cât mai original în imaginile noastre. Prin fotografie nu imităm ci redăm într-un mod natural tot ceea ce surprindem, oferind un nou înțeles. Avem libertatea de a alege o scenă, un moment, absolut orice ne provoacă o emoție deosebită, creând astfel un spectacol pentru privitor.

P1000599

  • Lucrările altor fotografi pot reprezenta puncte de plecare pentru fotografii viitoare.

Studiul este punctul de plecare pentru perfecționare, dar acesta este un process permanent și amplu. Prin simpla vizionare a lucrarilor realizate de alți fotografi, consacrați sau nu, ajungem în timp să dobândim reflexe instinctive cu privire la modul de expunere, noțiuni tehnice sau forma de comunicare.

  • Practicile verificate trebuie exersate

Împrumutarea și asimilarea anumitor metode tehnice sau artistice reprezintă baza înțelegerii procesului creativ. După stabilizarea acestui proces, noțiunile assimilate trebuie exersate iar și iar. Practica este cea care duce la cele mai complexe rezultate.

darkedinburgh_thematrix

Un sfârșit de saptămână bun, și rezultate viitoare îmbunătățite!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic