Sfaturi utile atunci când fotografiezi copii

DSC_1395-2

Atunci când starurile sunt cei mici, sesiunea de fotografie, oricât de profesionistă ar fi, va fi diferită și interesantă în comparație cu alte tipuri de ședințe foto.

Mai jos vă vom prezenta câteva sfaturi care și-au dovedit utilitatea.

  1. Trebuie să fii răbdător

Fotografierea copiilor presupune răbdare. Aceștia pot fi prea timizi, fermi în decizia lor de a nu îi surprinde într-o anumită ipostază (care ție ți se pare genială!), insistenți să îi fotografiezi așa cum doresc ei etc.

În acest caz cel mai bine este să ai răbdare, să te relaxezi alături de ei, să devii un partener de joacă, iar restul…va veni de la sine!

  1. Trebuie să fii pe fază!

Acest sfat este mereu valabil atunci când este vorba de copii. Privește, analizează și fii pregătit să surprinzi unul din momentele speciale atunci când vor surveni. Dacă ești atent la cei mici, vei învăța să anticipezi ce va urma, astfel că vei fi pregătit și tehnic și estetic. Totodată, nu este indicat să revii prea des asupra fotografiilor făcute, ci mai degrabă să te concentrezi pe ceea ce se petrece în jurul tău. Copiii sunt creativi, spontani, gata de acțiune, iar dacă îți întorci privirea preț de câteva momente, există riscul să ratezi ceva deosebit.

file3751334604150

  1. Intră în lumea lor!

Intră în lumea lor și coboară-te la nivelul lor, și la propriu și la figurat. Petrece o zi diferită, colorează și joacă-te cu ei iar la sfârșit vei avea satisfacția unei zile din care ai învățat multe!

file1891283659092

  1. Pregătește-te să te maimuțărești!

Știm cu toții cât de important este ca această meserie să presupună mai mult decât tehnica de fotografiere. Ea presupune comunicare, adaptare și ca fotograful să transmită o senzație de confort și relaxare. Atunci când este vorba de copii, va trebui să te adaptezi și mai mult, să îți amintești de momentele copilăriei, pentru a putea înțelege exact cum gândesc aceștia. Sunt importante gesturile de mimă, glumele, joculețele de toate felurile. În modul acesta, îi atragi de partea ta! Astfel, toată lumea va avea de câștigat!

IMG_3122

  1. Lasă-i pe cei mici să conducă sesiunea!

Nu încerca să controlezi sesiunea foto, mișcările și spațiile de fotografiere. Lasă-te condus cu încredere de micul tău fotomodel. Cele mai deosebite cadre le vei surprinde în naturalețea acțiunilor și gesturilor sale. Acesta este micul secret al lucrului cu copiii. Dacă acționează și se simt în mediul lor confortabil, experimentezi satisfacția unui rezultat special.

003

O săptămână frumoasă și fotografii excelente!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic