Salariul la PhotoHotel vs alte salarii in strainatate. Este mic sau mare?

In acest articol ne propunem sa facem o comparatie intre salariile si conditiile altor job-uri in strainatate si salariile si conditiile de la PhotoHotel. Sa lucrezi in strainatate a devenit din ce in ce mai usor, iar cetatenii Europeni isi pot gasi mult mai usor un loc de munca, fara vize speciale. 

La o simpla cautare pe internet gasim o varietate de job-uri in strainatate cu salarii cuprinse intre 700 si 3500 Euro. Cea mai mare parte dintre acestea sunt furnizate prin agentiile de recrutare. Am facut o comparatie intre job-ul prin PhotoHotel si job-ul prin agentie in articolul urmator: 

blog.photohotel.com/2018/02/06/diferenta-munca-strainatate-prin-photohotel-si-o-agentie-de-recrutare/

In continuare, vrem sa intelegem ce inseamna exact salariul oferit de PhotoHotel, din prisma beneficiilor oferite si a costurilor acoperite de companie. 

Cazarea

Cand lucrezi in strainatate ai nevoie de un loc in care sa stai. Cu ocazia unor exceptii rare, angajatorul nu iti ofera un loc in care sa locuiesti. La PhotoHotel, fiecare angajat are cazarea asigurata, uneori in propria camera, alteori in aceeasi camera alaturi de un coleg. El imparte spatiile comune (bucatarie, baie) cu alti angajati ce locuiesc in acelasi apartament sau vila. In Creta, conform numbeo.com inchirierea unei camere in afara orasului, porneste de la 250 EUR. 

Le urăm succes noilor colegi din Creta! 👏 La cât mai multe reportaje frumoase! 📸Așteptăm să împărtășiți cu noi această experiență.

Posted by Photohotel on Saturday, April 6, 2019

Mancarea

Atunci cand vine vorba de masa si de mancare, multe din job-urile “bine platite” nu ofera mese angajatilor, iar acestia isi cumpara mancarea din banii lor. Conform site-ului de mai sus, o masa in Creta costa 10 EUR sau 7.75 EUR la McDonalds, unde mancam din cand in cand dar nu zilnic. Am calculat 30 de zile pe luna x 2 mese de 10 EUR si am ajuns la un cost de 600 EUR, fara sa luam in considerare mic dejun-ul. 

Duminica in familie 🙂 Colegii din Creta.

Posted by Photohotel on Sunday, July 30, 2017

Brut vs Net

Un lucru foarte important pe care putini il cunosc, este faptul ca multe job-uri in strainatate promovate pe internet prezinta salariul brut si nu salariul net. De exemplu, in Germania, nici macar angajatorul nu poate sa iti estimeze care o sa fie salariul net (adica banii in mana). Pentru asta ai nevoie de un consultant financiar, sau poti sa-ti calculezi singur scenariile cele mai rele ca sa stii minimul. Conform site-ului sputnik.md, un angajat din Hessen, Germania, cu un salariu de 3000 EUR, castiga 1900 EUR bani in mana. Un exemplu de calcul pentru salariile din Germania il gasiti in link-ul urmator: LINK.

La PhotoHotel, atat salariul de siguranta (salariul minim oferit, 700 EUR, indiferent de target) cat si comisioanele si bonus-urile oferite reprezinta banii in mana, pe care ii garantam indiferent de costul taxelor si impozitelor din fiecare tara. In medie, un angajat PhotoHotel pe functiile de baza, castiga 1000 EUR pe luna bani in mana (Grecia, Spania, etc.). 

Transportul 

Orice job in strainatate iti solicita ca tu sa iti achizitionezi biletele de avion si sa iti asiguri transportul. Acelasi lucru se intampla si la PhotoHotel. Le solicitam viitorilor colegi sa isi achizitioneze biletele de avion singuri. Ce facem diferit fata de majoritatea companiilor este faptul ca decontam aceste bilete de avion. O informatie importanta aici este aceea ca decontarea biletelor de avion (dus-intors) se face doar la finalul contractului. In plus, asiguram transportul de la aeroport cu masinile personale. O cursa de avion Bucuresti – Heraklion (Creta), la clasa economica, este in jur de 300 EUR. 

Soarele de azi ne entuziasmeaza, caci ne duce cu gandul la zilele de plecare in sezonul de vara 😀 Creta, Tenerie, Mallorca, Athena, nu mai avem rabdare 😀

Posted by Photohotel on Monday, February 5, 2018

Acum ca am facut comparatia pentru partea de cheltuieli si partea financiara, am putea spune ca salariul minim la PhotoHotel este echivalent cu 700 EUR + 250 EUR (cazare) + 600 EUR (masa)= 1550 EUR, fara sa vorbim de procentul din vanzari, bonusuri si comisioane. 

In plus, haideti sa vedem cum se compara PhotoHotel cu alte job-uri in strainatate, atunci cand vorbim de alte detalii si beneficii. 

Specializare vs fara experienta

Majoritatea job-urilor in strainatate solicita o specializare tehnica sau o experienta minima in domeniul respectiv. Vorbim de job-uri de asistenti medicali, ingineri, bucatari, ospatari si chiar si zidari sau alti tehnicieni in constructii. Job-uri fara experienta sunt cele de camerista, curatenie, ingrijire batrani, agricultura si alte asemenea. Sunt job-uri onorabile si cu salarii mai mari decat in Romania pentru aceeasi pregatire, insa sunt mici comparate cu economia tarii respective. 

Practic, toate salariile mari speculate in ofertele de pe internet sunt afisate sub forma de salariu brut si presupun o specializare anume sau chiar experienta pe o functie anume de coordonare si conducere. 

La PhotoHotel nu cautam specializari si nu cautam o experienta anume. Cautam oameni smart, carismatici si care stiu sa se integreze printre alti oameni, sa poarte discutii si sa le placa in mod natural vanzarea si argumentele. In plus, oferim gratuit pregatire intensiva intr-un stagiu de pregatire: Scoala PhotoHotel si organizam workshop-uri constant. 

Mediul in care se lucreaza

Un job in strainatate in majoritatea din cazuri te plaseaza intr-un mediu tipic si rutinar. Nu este garantata distractia si nici expresivitatea creativa. Adesea, pentru job-urile oferite in strainatate se lucreaza intr-un santier, intr-o fabrica, intr-un fast-food, intr-un azil de batrani sau diferite spitale si centre de recuperare.

Să faci parte din echipa Photohotel nu ai nevoie de experiență în domeniu.🤓 Vei învăța tot ce ai nevoie în cadrul…

Posted by Photohotel on Friday, May 17, 2019

La PhotoHotel lucram intr-o destinatie exotica, printre oameni simpatici cu chef de viata, in preajma piscinei cu acces la plaja si mare si la distractiile exotice din destinatia respectiva. In plus, lucram intr-un hotel de 3, 4 sau 5 stele, iar scopul nostru este sa interactionam direct cu turistii si sa le oferim experiente de vacanta formidabile. Cu siguranta nu este un job pentru persoanele introvertite. Colegilor nostri le place sa fie in centrul atentiei. 

Alte beneficii oferite

Multe dintre job-urile in strainatate au un singur beneficiu pe care il ofera: asigurare medicala. Adevarul este ca asigurarea medicala este un drept al oricarui cetatean angajat intr-o tara membra a Uniunii Europene. Atat la PhotoHotel cat si la alte job-uri in strainatate, angajatul este asigurat in sistemul national de sanatate al statului respectiv, prin simplu fapt ca plateste taxe. 

In schimb, la PhotoHotel ai parte si de alte beneficii. Pe langa cazarea si masa gratuita, amintim cursurile de pregatire, workshop-uri in destinatie, team building-uri regulate si petreceri in club, pe plaja, pe vase, pe mare. Mai amintim de bonusuri si comisionul din vanzari si posibilitatea de a castiga sume mult mai mari decat salariul de siguranta. Amintim inca o data ca salariul de siguranta este salariul minim castigat la PhotoHotel, in conditiile in care un angajat nu si-a atins target-ul. In acest caz, liderii de echipa il vor sprijini pe fotograf prin sfaturi si evaluari pentru ca acesta sa-si poata depasi target-ul.

Sprijin si superiori

In cazul majoritatii job-urilor in strainatate, sefii precum si alti superiori nu sunt romani. In plus, orice problema ai avea la respectivul loc de munca te adresezi unor straini, persoanele din conducerea respectivei companii, fiecare cu o cultura diferita fata de a ta.

Vă transmitem un pic de energie! 🤩 Să avem o săptămână de neuitat!

Posted by Photohotel on Wednesday, September 5, 2018

In cazul unui job la PhotoHotel, team leaderii sunt cu totii romani, iar coordonatorii de destinatie sunt in proportie de 90% tot romani care s-au stabilit in destinatia respectiva si petrec cateva luni pe ani in Romania.

Atunci cand intampini o problema, primesti sprijin de la oameni asemeni tie care au trecut si ei prin aceleasi provocari. In plus, in cazuri de probleme majore ai contact direct cu departamentul de HR si staff-ul adminstrativ din Romania, de la Brasov. Chiar daca lucreaza cu turisti straini, cautam constant ca niciun angajat sa nu se simta “printre straini” atunci cand lucreaza la PhotoHotel. 

Cum ar arata un anunt nerealist pentru un job la PhotoHotel daca am proceda ca toata lumea? 

Exemplu: Cautam colegi pentru postul de fotograf hotelier, salariu 3000-4000 de EUR. 

Mult mai tarziu ai afla ca vorbim de 3000-4000 de EUR brut si nu net, ca trebuie sa-ti cauti si sa-ti achiti singur cazarea, ca trebuie sa-ti asiguri masa si ca de fapt salariul nu este 3000-4000 EUR brut, ci mai putin, deoarece, pentru a ajunge la 3000 EUR trebuie sa castigi comisioane destul de mari la care ajung doar angajatii de top. 

 

In schimb, preferam sa fim transparenti si sa aratam lucrurile exact asa cum sunt

–     Salariul de baza este de 700 EUR bani in mana 

–     Peste acest salariu se adauga comision pe baza targetului si a rezultatelor. Adesea simpla atingere a targetului iti poate asigura un salariu de 1000 EUR fara probleme. 

–     Exista bonusuri comision pentru anumite realizari specifice

–     Cazarea, masa si transportul asigurate de companie

–     Posibilitatea de a avansa

–     Petreceri, team building-uri si posibilitatea de a castiga city break-uri la final de sezon

–     Exista cateva costuri pe care la amortizezi repede (utilitati/internet la cazare)

Ca nota de final, suntem constienti ca acest job nu este potrivit oricarei persoane, atat ca stil de viata, cat si ca nivel de munca sau calificare. In schimb, am cautat intodeauna sa oferim un job competitiv si unic in acelasi timp, pentru persoane care sunt la inceput de drum in cariera sau din contra, cauta un restart. 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments
Click pentru a aplica la job-ul de Fotograf Hotelier Vreau sa aplic